Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
Az első Bundesliga-meccsén az első két játszmát rögtön elveszítette, ám innen 3-2-re fordított Póta Georgina, akinek így végül remekül sikerült a bemutatkozása a 3B Berlin Tischtennis győztes csapatában. Európa-bajnoki címvédő asztalitenisz-válogatottunk erőssége pénteken már a Bajnokok Ligájában szerepel.

- Sikerült a beilleszkednie az új csapatába, valamint megszoknia a berlini életet? - kérdeztük Póta Georginát.
- Alakul. Szeptember 10-én jöttem ki, és csak 29-én megyek vissza Budapestre, mert már egymást érik a mérkőzések. A Bundesliga-meccsek mellett itt vannak a Bajnokok Ligája-találkozók, pénteken például a Mladost Zagrebet fogadjuk. Itt játszik Boros Tamara is, aki éveken keresztül csapattársam volt a Statisztikában. Szóval, elég nagy a pörgés, és azért sem unatkozom, mert szinte minden nap van valami külön program is. Szombatonként fagylaltozni megyünk, szerdánként pedig koktélozni, de szigorúan csak azért, hogy erősítsük a csapatszellemet!

- Kik a csapattársai?
- Egy hongkongi, egy Németországban élő kínai, és egy német lány.

- Magyar szavakat nem is hall?
- De igen, mert az edzőközpontban, ahol készülünk, más csapatok játékosai is edzenek, így például Harsányi Kati és az orosz Irina Palina is, aki korábban Boros Tamihoz hasonlóan játszott a Statisztikában, és kicsit "prüntyög" magyarul.

- Hogyan sikerült a bemutatkozása?
- Jól, a Langweid ellen 3-0-ra nyertünk. Én egy kínai lánnyal játszottam, és az első két szettet elvesztettem, mert nagyon izgultam, de aztán minden mindegy alapon "elengedtem" a kezem, és sikerült fordítanom. A negyedik játszma szoros volt, azt 11:9-re hoztam, ezután viszont a döntő szettben már teljesen felszabadultan játszottam, és a vége sima lett.

- Sok néző volt kint a meccsen?
- Ezt nem mondhatnám, ráadásul a vendégszurkolók többen voltak... De azért engem is biztattak. Remélem, a Zágráb ellen többen jönnek ki, ez mégiscsak BL-meccs lesz, készültek plakátok, és ezeken már én is rajta vagyok.

- A bajnokságban mi a célkitűzésük?
- A Kroppach, vagyis Tóth Kriszti csapata kiemelkedik a mezőnyből, a második-harmadik helyre azonban odaérhetünk, és szeretnénk is a dobogón végezni.

- Milyen körülmények között lakik?
- Hát, ezzel kicsit megjártam, mert úgy volt, hogy ideiglenesen egy szállodában lakom majd, amelyik a csapatot szponzorálja, de telt ház van, így végül az edzőközpontban helyeztek el. Majdnem olyan mintha Tatán lennék. A fürdő a folyosón van, szóval, luxuskörülményekről nem nagyon beszélhetek, de nem panaszkodom. Egyébként úgy volt, hogy a magyar válogatott is idejön egy hétre készülni az októberi Eb előtt, nekik azonban már egyáltalán nem lehetett szállást találni. Jövő hét végén rendezik a Berlin Marathont, és emiatt hatalmas őrület lesz a városban.

Mindent egy helyen az Eb-ről