Vágólapra másolva!
Tizenegyedik mérkőzését is megnyerte a hivatásos bokszolók között Bedák Zsolt. A volt világbajnok Shane Mosley kiütéses győzelmét hozta a nicaraguai Ricardo Mayorga elleni kisközépsúlyú profimeccs. Győzött, s ezzel vb-címét is megőrizte az amerikai Andre Berto, aki a WBC szervezetnél birtokolja a váltósúlyú övet.

A Spotlight Boxing színeiben öklöző, 25 éves kispehelysúlyú Bedák a szombat esti, hamburgi gálán csapott össze a mexikói German Merazzal, aki ellen 8 menetben, egyhangú pontozással győzött.

Bedák végig kézben tartotta az összecsapást, és 11. fellépésén aratott 11. sikerével őrzi makulátlan mérlegét.

A hamburgi gála keretében mérkőzött meg a WBO szervezet nagyközépsúlyú világbajnoki övéért az orosz Gyenyisz Inkin és a kolumbiai Fulgencio Zunega. Inkin - aki eredetileg a ranglistavezető, de a felkészülés közben sérülést szenvedő Balzsay Károllyal csapott volna össze a korábban 10 évig Joe Calzaghe által birtokolt címért - gond nélkül győzött, s a 34. profi meccse után is veretlen.

A főmérmérkőzésként hirdetett összecsapáson harmadszor igyekezett megvédeni a WBA-nél őrzött cirkálósúlyú világbajnoki övét a 38 esztendős német Firat Arslan, ám törekvését ezúttal nem kísérte szerencse. Kihívója, a 36 éves panamai Guillermo Jones fölébe kerekedett, és a sérült címvédőt a 10. menetben a mérkőzésvezető leléptette.

Arslan - akit az összecsapás után azonnal kórházba szállítottak - pályafutása 3. vereségét könyvelhette el, Jones új mérlege: 35 győzelem, 3 vereség, 2 döntetlen.

A volt világbajnok Shane Mosley kiütéses győzelmét hozta a nicaraguai Ricardo Mayorga elleni kisközépsúlyú profi ökölvívó-mérkőzés, amely nem vb-címmecs volt ugyan, ám rendkívüli érdeklődés övezte a résztvevők miatt.

A 37 éves amerikait sokan leírták már, ám az "öreg" a változatos és kőkemény ringütközet legvégén, a 12. menet finisében padlóra küldte szintén nagynevű riválisát.

Ezzel a négyszeres világbajnok Mosley ötven fellépésből álló mérlegét tovább javította, 5 vereség mellett immár 45 győzelemnél tart, s a mostani a 38. KO-ja volt. A 35 esztendős Mayorga ugyanakkor 28 nyert meccs és egy döntetlen után hetedszer kapott ki, és visszavonulását fontolgatja.

Győzött, ezzel profi bokszvilágbajnoki címét is megőrizte az amerikai Andre Berto, aki a WBC szervezetnél birtokolja a váltósúlyú vb-övet. A veretlen bajnok 12 menetben, egyhangú pontozással múlta felül honfitársát, Steve Forbest.

A 25 éves Berto mérlege ugyanilyen "egyhangú": 23 mérkőzésből 23 - benne 19 kiütéssel aratott - győzelem. A 31 esztendős Forbes 33 győztes meccs mellett immár 7 vereséget számlál.