Vágólapra másolva!
Gyurta Dániel remek időt úszott 200 méter mellen a Budapest-bajnokság utolsó napján, vasárnap. A hazai szövetség tájékoztatása szerint Kiss László szövetségi kapitány elégedett volt az eredményekkel.

"Az új rekordok és a különböző korosztályos csúcsok azt mutatják, az olimpia utáni évben is jó állapotban vannak a versenyzők. Vasárnap Gyurta 2:10.3-as ideje 200 mellen optimizmusra ad okot, hiszen az előző ciklusban négy évig hiába próbálta túlszárnyalni az athéni játékokon elért 2:10.7-es idejét, s csak Pekingben sikerült egy nagyobbat lépnie. Most viszont már rögtön az év elején egy ilyen idővel rukkolt elő, ráadásul ötvenen és százon is remekelt, ami jó üzenet a római világbajnokság előtt" - mondta Kiss László.

A kapitány kitért a többiek sikerére is: "Szintén öröm, hogy Cseh Lászlót pályafutása első hosszabb kihagyását követően kezd újra formába lendülni, fő számaiban még nem indult, de a többiből lemérhető, hogy jó úton halad, és ugyanez mondható el Kis Gergőről is, továbbá az új hullám két tagjáról, Bernek Péterről és Szilágyi Ádámról, akik az ifi Eb-n bizonyíthatják, hogy ismét vannak jó hátúszóink. A lányoknál Verrasztó Evelyn és Dara Eszter kitett magáért, jó hírek érkeztek Amerikából Jakabos Zsuzsannáról és Hosszú Katinkáról, míg az ifik közül Kapás Boglárka teljesítményéről kell elismeréssel szólni. A komolyabb edzőtáborozások után a többség most versenyzett először, és azt kell mondanom: soha rosszabb évkezdést!"

Kiss László még megemlítette, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság korábbi doppingügyi koordinátora, Ember Andrea a héten külön előadást tartott a válogatott úszóknak és az edzőknek doppingtémában, elvégre a szövetség továbbra is a tiszta felkészülés és versenyzés elkötelezettje.