Vágólapra másolva!
Szombat este holtan találták egy brazil tengerparti apartmanban Arturo Gatti korábbi bokszvilágbajnokot, aki minden bizonnyal gyilkosság áldozata lett. A brazil hatóságok első számú gyanúsítottja a két éve visszavonult ökölvívó felesége, Amanda Rodrigues.

Gatti feleségével és egyéves fiukkal pénteken érkezett egy hónapos nyaralásra a Porto de Galinhas-i üdülőhelyre. A házaspár a gyilkosság előtti estén állítólag csúnya veszekedésbe keveredett egy bárban, ahonnan Gatti részegen tért haza. A feleség azt mondta: együtt feküdtek le aludni, ő reggel 6-kor kelt fel, hogy ellássa a gyereküket, majd 9 körül megpróbálta felébreszteni Gattit, ekkor vette észre, hogy a férje halott.

A bokszolón ugyanakkor nyaksérüléseket láttak a nyomozók, valamint egy súlyos sérülést is találtak a fej hátsó részén, amit egy ismeretlen tárgy okozott. Előkerült továbbá egy szíj, amelyen vérnyomok vannak, így valószínűsíthető, hogy ezzel is fojtogatták az áldozatot. A nyomozók több ellentmondást is találtak Amanda Rodrigues vallomásában.

Gatti közeli barátja, Acelino Freitas elmondta, hogy a házaspár sokat veszekedett, az utóbbi időben már nem is éltek együtt, a második nászútnak szánt közös nyaralás az utolsó kísérletük volt a zátonyra futott házasság megmentésére.

Arturo Gatti a 90-es évek végének és a 2000-es évek elejének egyik legmeghatározóbb bokszolója volt. Hihetetlen ütőereje és látványos stílusa miatt a közönség egyik legnagyobb kedvencének számított, hosszú pályafutása során rengeteg fantasztikus meccset vívott, ilyen volt többek között a Micky Ward elleni trilógiája vagy a Gabriel Ruelas, illetve az Ivan Robinson elleni meccse. 1995-ben lett az IBF, a Nemzetközi Bokszföderáció kisváltósúlyú világbajnoka, címét többször is megvédte, majd jóval később, 2004-ben a WBC, a Boksz Világtanács vb-övét szerezte meg nagykönnyűsúlyban.

www.profiboksz.hu