Vágólapra másolva!
Villámgyors és brutális kiütéssel védte meg első ízben WBC középsúlyú világbajnoki címét Sergio Gabriel Martinez. A kiváló képességű argentin öklözőnek szombaton éjszaka adott visszavágót Atlantic Cityben tavalyi legyőzője, Paul Williams. A találkozó előtt Erdei Zsolt magabiztosan verte a kenyai Samson Onyangót.

Kegyetlen tempójú, kompromisszummentes meccset hozott az Erdei-féle nyolc menetet követő összecsapás, a nyurga amerikai számára igazi rémálommá vált a köztes súlyban megrendezett Martinez elleni visszavágó. A tavalyi bunyót Williams - sokak szerint vitathatóan - megosztott pontozással nyerte, és a vereségét azóta is sérelmező Martinez ezúttal nem hagyta a bírókra a döntést.

A mérkőzést azonnal nagy elánnal kezdték a felek, a kemény ütésváltásokból Martinez jött ki jobban, aki a második menetben egy brutális fejre mért balossal gyakorlatilag szó szerint merevre ütötte Williamst. A kegyetlen és váratlan ütés után Williams szinte magatehetetlenül rogyott a padlóra, és bár Earl Morton mérkőzésvezető elkezdett számolni, az amerikai bunyós nem hogy felállni, de megmozdulni sem tudott, és a Martinez KO kihirdetése után is még percekig ápolták.

A mészárlás 4:42-től

Ezzel az elsöprő sikerrel a 35 éves Martinez megvédte a Kelly Pavlik legyőzésével idén áprilisban megszerzett címét, és csattanós revansot vett a kellemetlen stílusú Williamsen.

www.profiboksz.hu