Vágólapra másolva!
Az argentin Jonathan Victor Barros birtokába került a WBA szervezet betöltetlen pehelysúlyú bokszvilágbajnoki címe. A 28 éves öklöző a hetedik menetben TKO-val legyőzte Irving Berryt az argentin Las Herasban.

A Profiboksz.hu beszámolója szerint találkozó eleje szoros küzdelmet hozott, és a papíron normál, azonban most meglepetésre fordított alapállással előrukkoló Berry jól tartotta magát. Barros a negyedik menetben áttörte riválisa feszes védekezését, és a következő percekben több alkalommal is kemény eltalálta riválisát, akit Raul Caiz Jr. mérkőzésvezető a hetedik menetben - padlózás nélkül - le is léptetett.

A WBA pehelysúlyú szuperbajnoka, Chris John 12 menetes mérkőzésen a papírformának megfelelően egyhangú pontozással múlta felül Fernando Saucedot. Az indonéz klasszis - hazai pályán, Jakartában - a meccs alatt gyakorlatilag esélyt sem adott kihívójának és a boksz minden elemében felülmúlta teljesen tanácstalan ellenfelét. Legközelebb a bajnokra már sokkal komolyabb kihívás vár, ugyanis márciusig ringbe kell lépnie a hozzá hasonlóan veretlen Yuriorkis Gamboa ellen.