Vágólapra másolva!
Hosszabb szünet után március 20-án védi meg ismét a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Bokszvilágszervezet (WBO) profi világbajnoki címeit az ukrán Vlagyimir Klicsko, hivatalos kihívója az amerikai Eddie Chambers ellenében.

"Őszintén mondom, Eddie Chambers Amerika legjobbja. Komolyan úgy gondolom, jelenleg ő a legjobb amerikai nehézsúlyú bokszoló. És ami még fontosabb, folyamatos fejlődést mutat. Régebben a kesztyűpartnerem volt, láttam, nem csak bokszolni, tanulni is tud. Megverte Alekszander Dimitrenkót, aki még nálam is magasabb. Nem fogom tehát lebecsülni, különösen, ha rekordját is számításba veszem, hiszen 35 győzelme mellett csupán egyetlen veresége van" - mondta Klicsko, aki kitért másik kihívójára, Alexander Povetkinre is.

"Megnéztem élőben a Povetkin-Chambers mérkőzést. Úgy gondoltam akkor, hogy Eddie kicsit hanyag volt, csupán egy héttel a meccs előtt jött át Európába, nem volt elég ideje megszokni a körülményeket, és emiatt egyszerűen elszállt a szuflája a mérkőzés közepe tájékán. Ami a Povetkin elleni találkozómat illeti, lassan annak is eljön az ideje. Ha nem jön semmi sérülés, év vége előtt bizonyosan keresztezni fogjuk egymás útját."

Forrás: Profiboksz.hu