Vágólapra másolva!
Megőrizte veretlenségét Floyd Mayweather Jr.: az exvilágbajnok egyhangú pontozással verte meg ellenfelét, az ugyancsak amerikai Shane Mosley-t a Las Vegasban rendezett összecsapásban.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban, Las Vegasban rendezték meg az év egyik legjobban várt bokszmérkőzését, amelyen a világ legjobb bokszolójának tartott Floyd Mayweather a három súlycsoportban bajnoki címig jutó extraklasszis, Shane Mosley ellen húzott kesztyűt.

A feszültséggel teli nyitó menetet követően az esélytelenebb Mosley egy remek ütéssel megcsípte Mayweathert a második menetben, de ahhoz nem tudott elég találatot bevinni, hogy a padlóra küldje.

A meglepő incidens után Mayweather összekapta magát és gyorsaságban, pontosságban, lábmunkában és védekezésben is hibátlant nyújtott, így a 38 éves Mosleynak a meccs hátralévő részében már csak az maradt, hogy aszisztáljon honfitársa negyvenegyedik profi győzelméhez.

Az utolsó menetet követően a pontozók óriási fölénnyel, 118-110, 119-109 és 119-109 arányban Mayweathert látták jobbnak, akinek kizárólag Manny Pacquiao lehet méltó ellenfele a jelenlegi mezőnyben.

"A világ legjobb bokszolója Floyd Mayweather. Így van ez az én fejemben, Mosley fejében és mindenki fejében. Ő a legjobb és ezt ma ismét megmutatta mindenkinek. Olyan tehetsége és munkamorálja van, hogy mindenki a rajongója lesz. Shane Mosley ellen, a karrierje legveszélyesebb meccsén is könnyedén mutatta meg a tudását. Most Mayweather dönt arról, hogy mit akar. Kivel, mikor, hol. Az olyan különleges bokszolókról, mint Floyd Mayweather az emberek örökké beszélni fognak" - mondta a Mayweather-Mosley meccset követő sajtótájékoztatón Oscar De La Hoya.

A 38 éves Shane Mosley a vereség után még nem döntötte el, hogy visszavonul-e vagy folytatja fantasztikus karrierjét új célokkal. "Hazamegyek, és megnézem újra a meccset lelassítva, kikockázva. Aztán ha kipihentem magam, meglátjuk, mi történik majd. Van időm pihenni és gondolkodni. Mindent átrágok majd magamban" - mondta Mosley, aki a garantált 7 millió dollárja mellett vélhetően a PPV-eladásokból is egy csinos összeget tehet zsebre.

www.profiboksz.hu