Vágólapra másolva!
A hétvégén másodszor védte meg félnehézsúlyú WBA-címét a Bejbut Sumenov, a kazah bunyós hazájában diadalmaskodott az amerikai William Joppy ellen, aki  Sumenov eredeti ellenfelét, a WBO-világbajnok Jürgen Brähmert helyettesítette. Utóbbi két nappal a meccs előtt, gyomorrontásra hivatkozva mondta le a címegyesítést, Sumenov szerint azonban más okai voltak ellenfele hirtelen távozásának.

Gengisz Sumenov, a világbajnok testvére és menedzsere szerint a német még tájékoztatni sem akarta őket szándékáról. "Brähmer egyszerűen csak lelépett" - idézte a kazah menedzsert a Profiboksz.hu. "Mikor megérkezett, már akkor is látszott, hogy fél, másnap edzeni sem akart, és bár egy olyan szállodában laktak, ahol rengeteg híres ember megfordult már, ők még is úgy állították be az egészet, mintha a mongol sztyeppéken kellett volna lakniuk. Brähmer azt is elutasította, hogy megvizsgálják. A távozásuk napján felhívtuk őket, de a szállodában azt mondták, hogy éppen csomagolnak. Felhívtuk az amerikai promóterünket, Dan Goossent, aki nagyon meglepődött, azt mondta, hogy ez egyszerűen nem lehet, minden szerződést aláírtak. Mikor reggel hétkor odaértünk a szállodába, éppen kijelentkeztek, mi elvittük őket a reptérre, ahova akkor érkezett meg a promóterünk. Még ott a reptéren rögtön Brähmerékhez vittük, ahol Goossen angolul beszélt Brähmer edzőjével, Michael Timmel. Goossen azt mondta, ha elmennek, akkor vége is a német karrierjének, mert minden törvényt megszegtek. Ekkor mondta Brähmer, hogy hasmenése van, és nem tud bokszolni. Amúgy teljesen egészségesnek tűnt. Goossen azt mondta, a szerződésük szerint, ha valaki beteg lesz, akkor a szövetség orvosainak kell megvizsgálnia, vagyis ha az orvosunk is azt mondja, hogy beteg, akkor elmehet. Brähmer ezt végighallgatta, aztán csak ennyit mondott, nem bokszolok, és elment."

Brähmer egyesülete, az Universum Box Promotion ugyanakkor azt közölte a honlapján, hogy a bokszolót a hamburgi reptérről egyenesen a kórházba vitték, ahol infúziós kezelést kapott - ezt egy képpel is illusztrálták.

"Nagyon csalódott vagyok" - nyilatkozta Brähmer ugyanott. "Sajnálom Bejbutot, de én is keményen edzettem. Életem formájában voltam, elkaptam valamit. Az utolsó két nap kész pokol volt a számomra, senkinek se kívánom, hogy átélje."

Brähmer annak idején gyakorlatilag megörökölte Erdei Zsolttól a WBO félnehézsúlyú vb-övét 2009-ben (az Universum sokáig nem szervezett meccset a veretlen magyar bajnoknak, majd egy súlycsoporttal feljebb szerzett neki ellenfelet, így Brähmeré lehetett a megüresedett cím), megvalósítva a tulajdonos régi álmát, hogy német bajnoka legyen az istállónak. Brähmer eddig mindössze kétszer védte meg a címét, a szinte teljesen ismeretlen Dmitrij Szuhocki, illetve Mariano Nicolas Plotinsky ellen.