Vágólapra másolva!
Hét magyar versenyző jutott az elődöntőbe a Debrecenben zajló 55. Bocskai István ökölvívó emlékverseny csütörtöki napján. A legnagyobb meglepetést Kalucza Norbert okozta, akit moldáviai ellenfele az első menetben küldött padlóra.

A tavalyi viadalon döntős, 52 kg-os Kalucza Norbertnek nem sikerült továbbjutnia, ugyanis kiszámolták a moldáviai Alexander Riscan elleni összecsapáson. A Cívishír beszámolója szerint alig két másodperc volt hátra az első menetből, amikor Riscan ökle Kalucza gyomorszája tájékán landolt, a magyart percekig ápolták, pedig addig simán vezetett, ellenfelére számoltak is már.

A 60 kg-osok között szereplő Török János a nap mérkőzésén a román Marin Dragos legyőzésével jutott tovább. Az Európa-bajnok Bacskai Balázs (69 kg) magabiztosan mutatkozott be, de Lakatos István (49 kg), Nagy Krisztián (56 kg) és Varga Miklós (60 kg) is szép versenyzéssel került a legjobb négy közé. Az esti programban előbb a 18 éves Harcsa Zoltán (75 kg), az ifjúsági olimpia bronzérmese élete első felnőtt nemzetközi versenyén második győzelmét szerezte meg, majd zárásként Bouquet Bence (+91 kg) szoros csatában verte a cseh Dominik Musilt, s ezzel már ő is biztos érmes.

Az Oláh Gábor utcai csarnokban 20 ország 118 versenyzője lép szorítóba, köztük 13 magyar egyesület legjobbjai. Még nagyobb is lehetett volna a mezőny, de négy ország sportolóit helyhiány miatt már nem tudták fogadni a rendezők.