Vágólapra másolva!
Matolcsi József gyakorlatilag esélytelenként utazott ki a dániai Herningbe, hogy megküzdjön a korábbi világbajnoki kihívó és Európa-bajnok Mahir Orallal, nagy meglepetésre mégis legyőzte enervált német ellenfelét.

A nyolc menetesre tervezett találkozót középsúlyban rendezték, és nem sok jót ígért, hogy Oral már a mérlegelésen két és fél kilóval nehezebb volt Matolcsinál, aki szintén pályafutása legnagyobb súlyát produkálta.

A Profiboksz.hu beszámolója szerint Oral teljesen motiválatlanul kezdte a találkozót, Matolcsi két pontozónál is hozta az első két menetet, a harmadikra azonban nem került sor, mert Oral feladta a küzdelmet, noha sérülésről nem érkezett jelentés.

Oral edzője, Torsten Schmitz dühösen nyilatkozott a mérkőzés után, mint mondta, nagyon meglepődött védence döntésén, és úgy véli, hogy az elszalasztott lehetőség után Oral többé nem alkalmas arra, hogy profi bunyós legyen.

A hamburgi bokszoló nemrég hagyta ott az Arena Box Promotiont, és három mérkőzésre szóló szerződést kötött a Sauerland-istállóval, ebből kettőt már el is veszített.

Matolcsi József ezzel szemben - négy zsinórban elveszített meccs után - immár a harmadik meccsét nyerte sorozatban tavaly október óta.