Vágólapra másolva!
Tovább folytatja fantasztikus februári menetelését Milos Raonic, miután bejutott a négy közé a memphisi férfi tenisztornán. Marseille-ben is kialakultak az elődöntők párosításai, míg Buenos Airesben az eső elmosta szinte az egész napi programot.

A múlt heti San José-i tornát meglepetésre megnyerő kanadai Milos Raonic szabadkártyásként a négy közé jutott az 1,1 millió dollár összdíjazású memphisi keménypályás torna férfi versenyében, miután három szettben legyőzte az amerikai Robert Kendricket. A játékát a remek szerváira alapozó 20 éves Raonic a jövő héten már a top 50-ben lesz, noha tavaly ilyenkor még csak a 361. volt a világranglistán. Ellenfele a négy között az amerikai Mardy Fish lesz. A másik ágon az ATP-rangsorban nyolcadik Andy Roddick és a 2009-ben US Open-bajnok argentin Juan Martin del Potro csatázik majd.

negyeddöntő:
Fish (amerikai, 4.)-Querrey (amerikai, 5.) 6:3, 6:4
Raonic (kanadai)-Kendrick (amerikai) 6:4, 3:6, 6:3
Roddick (amerikai, 1.)-Hewitt (ausztrál) 4:6, 6:3, 6:4
del Potro (argentin)-Russell (amerikai) 6:4, 6:2
az elődöntőben: Raonic-Fish, Roddick-del Potro

Utolsóként az orosz Dmitrij Turszunov jutott be az elődöntőbe az 576 ezer euró összdíjazású marseille-i tornán.

negyeddöntő:
Turszunov (orosz)-Melzer (osztrák, 4.) 6:4, 2:6, 6:1
Söderling (svéd, 1.)-Llodra (francia, 8.) 6:1, 6:4
Cilic (horvát)-Berdych (cseh, 2.) 6:3, 6:4
Juzsnij (orosz, 3.)-Tsonga (francia, 6.) 6:4, 2:6, 6:4
az elődöntőben: Cilic-Juzsnij, Söderling-Turszunov

Az eső miatt csak egy mérkőzést lehetett elkezdeni pénteken a 475 ezer dollár összdíjazású Buenos Aires-i salakpályás torna negyeddöntőjében. A csonka játéknap során a hazai közönség előtt szereplő Juan Ignacio Chela 6:4, 3:6, 3:3-ig jutott a spanyol Albert Montanes ellen, mielőtt az eső félbeszakította a meccset. A szervezők szombatra írták ki a legjobb nyolc között zajló párharcok folytatását.