Vágólapra másolva!
Bár megnehezítette ellenfele dolgát, ezúttal nem sikerült a bravúr Matolcsi Józsefnek. A népszerű hajdúsági bunyós szombaton este a hallei Huck-Nakash-gála felvezető programjában húzott kesztyűt, ellenfele pedig egy nyolcmenetes középsúlyú-mérkőzésen a veretlen Dominik Britsch volt.

A német bunyós magabiztosan kezdte a találkozót, és úgy tűnt, akár gyorsan véget is érhet az összecsapás, ugyanis Matolcsi - aki februárban nagy meglepetésre legyőzte a Mahir Oralt - már a nyitómenetben padlóra került.

A magyar bunyós a számolást követően felállt ugyan, de a következő felvonásokban tovább dominált Britsch. Matolcsi a 4. etapban ismét magára talált, azonban az 5. menetben megint számoltak rá, de még ezt követően is volt válasza a korábbi WBF-bajnoknak, ugyanis a 7. felvonásban már Britsch fogott padlót.

A fordulatos találkozót végül a pontozók döntötték el, akik egyhangúan (78-74, 77-74, 78-71) Britscht látták jobbnak, de a BoxingScene.com szaklap szerint (75-74 a német öklözőnek) eltúlzott a pontozási arány.

A gála főmérkőzésén hatodszor sikerrel védte meg a WBO cirkálósúlyú világbajnoki címét a német Marco Huck, miután 12 menetben, egyhangú pontozással legyőzte az izraeli Ran Nakasht.

Meglepően agresszívan kezdte a sérült Giacobbe Fragomeni helyett beugró Hakash, és a nyitó menetekben a kihívó kemény horgokkal és folyamatos presszióval a vártnál defenzívebb bokszra kényszerítette a német világbajnokot.

A magassági és ütőtávbeli fölényben lévő Huck nehezen kapta el a fonalat, több menetnek is el kellett telnie ahhoz, hogy a címvédő megtalálja a helyes stratégiát, illetve ütéskombinációkat, de ahogy az idő múlásával Huck egyre többször talált, úgy Nakash ezzel szemben egyre pontatlanabbá vált.
A nagy harcművész hírében álló, és a találkozóig veretlen Nakash lendülete végig kitartott még annak ellenére is, hogy az összecsapás finisére Huck egyértelmű fölénybe kerül. 12 menetet követően végül egyhangúan (118-110, 116-112, 118-110) Huck győzelmét hirdették ki, aki ezzel - az újabb címvédés mellett - elkönyvelhette 32. profi sikerét.

Profiboksz.hu