Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
Floyd Mayweather Jr. szerint váltósúlyban azért csak pontozással nyer többnyire, mert az ellenfelei átmennek túlélő üzemmódba. Aki viszont harcolni megy hozzá és mindent belead, azt kiüti az amerikai.

A nagypehelysúlyból egészen nagyváltósúlyig világbajnoki címeket szerző, jelenleg váltósúlyban vitézkedő Floyd Mayweather Jr. ragyogó defenzív képességeit nem lehet elvitatni, ütőereje, és a felsőbb súlycsoportokban elért kevés KO-győzelme miatt viszont elég sok kritika éri őt.

A 34 éves amerikai bunyós szerint csupán az ellenfelei hozzáállása az, ami miatt váltósúlyban nagyrészt inkább pontozással aratja a győzelmeit: "Ez csak azért van, mert az ellenfeleim átmennek túlélő üzemmódba. Miután lemaradnak a pontozólapokon és érzik, hogy nincs győzelmi esélyük, már csak ki akarják húzni a menetszámot. Mosley és Marquez is ezt tette, csak a túlélésre játszottak."

Mayweather ellenpéldát is tudott mondani: "Hatton azért más volt. Hatton harcolni akart, és láttuk, mi történt. Ha valaki harcolni jön és mindent belead, azt kiütöm, de vannak, akik hiába érnek el a csúcsig, jutnak el Floyd Mayweatherhöz, csak a túlélésre játszanak."

Forrás: Profiboksz.hu

Mindent egy helyen az Eb-ről