Vágólapra másolva!
Szellő Imre az esélyeknek megfelelően magabiztos győzelmet aratott a svéd Katende Kennedy ellen a férfi amatőr ökölvívók olimpiai kvalifikációs világbajnokságának szerdai versenynapján, s ezzel bejutott a 81 kg-os kategória legjobb 32 versenyzője közé.

Az idei Európa-bajnokság bronzérmesétől a szakma sikeres bemutatkozást remélt, s ő nem is okozott csalódást, menetről menetre növelte előnyét, s végül 21-10-es pontozással győzött.

A 16 közé kerülésért Szellő a vasárnap délutáni - magyar idő szerint 12 órakor kezdődő - programban lép majd kötelek közé az ukrán Olekszandr Gvozdik ellen.

A viadal harmadik napján mutatkozott be Kalucza Norbert is, a pekingi olimpián is szereplő debreceni bokszolónak nem volt nehéz dolga az első fordulóban, az elefántcsontparti Koffi Yoboue kevés ellenállást fejtett ki: az első menet után 9:2-re, a másodikat követően 17:5-re vezetett Kalucza, aki a harmadik elején gyorsan lezárta a meccset, és döntő fölénnyel nyert.

Kalucza hétfőn mérkőzik legközelebb, az ausztrál Luke Boyddal a legjobb 16 közé kerülésért. Csütörtökön nem lesz magyar érdekelt Bakuban, míg pénteken a csapatkapitány Káté Gyula (64 kg) lép szorítóba a legjobb 32-be jutásért.