Vágólapra másolva!
Manny Pacquiao egyhangú pontozással győzött Shane Mosley ellen a WBO váltósúlyú bajnoki övéért rendezett profi ökölvívó-mérkőzésen Las Vegasban.

Az összecsapás némileg alulmúlta az izgalmas csatára számító nézők várakozásait, és gyakorlatilag végig a címvédő Pacquiao dominált, míg Mosley erejéből szinte csak a túlélésre futotta. A kihívó már a harmadik menetben padlóra került egy fejre mért balos következtében, azonban az önmagához képest némileg tompább Pacquiao a leütést követően nem tudta rövidre zárni a találkozót, de magabiztosan irányított.

Nem kis meglepetésre a tizedik felvonásban a Fülö-szigeteki bunyós is padlózott, de ahogy az ismétlésből kiderült, Kenny Bayless mérkőzésvezető tévesen ítélte meg a helyzetet és jogtalanul számolt a világbajnokra. A 12 menetet követően nem volt kérdéses a győztes személye, és Pacquiao 119-108, 120-108, 120-107 arányú egyhangú pontozásos sikerrel védte meg másodszor a WBO váltósúlyú világbajnoki címét.

A 32 éves Pacquiao három vereség és két döntetlen mellett ötvenharmadszor hagyta el győztesen a szorítót, 38 alkalommal kiütéssel lezárva fellépését. A hét évvel idősebb Mosley egy döntetlent és immár hét vereséget számlál, 46 sikeréből pedig 39 született KO-val. Pacquiao sorozatban tizennegyedik győzelmét aratta, de a 2005-ös, Erik Morales elleni meccs óta először fordult elő, hogy a pontozók döntésére volt szüksége.

Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A nyolc különböző súlycsoportban is világbajnoki címet szerző Pacquiaóval kapcsolatban a mostani győzelem után ismét felvetődik a kérdés, hogy összejön-e a Floyd Mayweather elleni csúcsmeccs, amely több ízben is kútba esett. Mayweather gyakorlatilag az egyetlen olyan nagy név, akivel Pacquiao nem bokszolt, ha a két menedzsmentnek sikerülne megállapodnia - a legutóbbi alkalommal a meccs azon bukott el, hogy Pacquiao nem vállalta a vérvétellel kiegészített doppingtesztet -, akkor a jelen profi ökölvívásának két legkarakteresebb alakja csaphatna össze.

www.profiboksz.hu