Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok üzbég Abbosz Atojev legyőzésével jutott elődöntőbe a 75 kg-os Harcsa Zoltán az 56. Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emlékverseny csütörtöki napján.

A 19 esztendős, a tavaly ősszel Bakuban rendezett vb-n olimpiai kvótát szerzett kispesti versenyző taktikus boksszal 9-8-ra győzte le neves ellenfelét.

"Életem legnagyobb sikerének tartom ezt a győzelmet, most már meg akarom nyerni a tornát, s aztán irány az olimpia" - mondta Harcsa a mérkőzés után.

Az Európa-bajnok Bacskai Balázs - bár a második menetben padlóra került - 18-12-re verte a lengyel Tomasz Kottot a 69 kg-osok negyeddöntőjében, sikere pedig megérdemelt volt, igaz, meglehetősen erőlködve bokszolt.

A 49 kg-osok között Lakatos István és Ungvári István is bejutott a legjobb négy közé, utóbbi - balszerencséjére - az olimpiai, és háromszoros világbajnok kínai Cou Si-minggel küzd meg a fináléba kerülésért.

Az 52 kg-osok versenyében Dobrádi Zsolt magabiztosan győzte le tunéziai ellenfelét, Kalucza Norbert viszont kikapott kínai riválisától. Az 56 kg-os Nagy Krisztiánnak és Deák Eriknek csütörtökön nem termett babér, ahogyan a 60 kg-ban Fodor Milánnak és Rácz Sándornak sem.