Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország
Vágólapra másolva!

Párizsban rekedtek a debreceni versenyre tartó bokszolók

Három válogatott is Párizsban vesztegel jelenleg, így kérdéses, hogy megérkeznek-e a debreceni Bocskai István ökölvívó emlékverseny szerdai rajtjára. A két világbajnokkal érkező kubai együttes mellett a marokkói és a tunéziai csapat is a párizsi légiközlekedésben dolgozók négynapos sztrájkja miatt vesztegel a francia fővárosban.

"A Bocskai István Emlékverseny a világ legerősebb amatőr ökölvívótornája, éppen ezért katasztrófával érne fel, ha a Párizsig már eljutó kubai válogatott nem tudna Magyarországra utazni" - olvasható Csötönyi Sándor, a magyar szövetség (MÖSZ) elnökének nyilatkozata a MÖSZ keddi közleményében.

"Igaz, a mi csapatunk is foghíjas, hiszen a londoni kvótával rendelkező Káté Gyula vállát megoperálták, míg a szintén olimpiai résztvevő Varga Miklós, illetve a londoni szereplésért küzdő Szellő Imre a félprofi WSB-bajnokságbeli elfoglaltságuk miatt nem indulhat el. Ettől függetlenül két-három érmet várok a fiúktól, akik közül Bacskai Balázs és Darmos József akár aranyat is szerezhet."

A szerdától szombatig tartó 56. Bocskaira 22 ország 134 bokszolója nevezett. Az első három napon 14 órakor kezdődnek a küzdelmek, míg a szombati döntőket 16 órától rendezik. A belépés diákoknak 200, a felnőtteknek pedig 500 forint naponta, a négynapos felnőtt bérlet pedig 1200 forintba kerül. A versenyekre a 14 évnél fiatalabbak és a 60 évnél idősebbek ingyen mehetnek be.

A magyar női ökölvívó-válogatott öt versenyzője másfél hetet töltött Pekingben, ahol a hazaiak legjobbjaival készültek együtt. A csapat múlt pénteken ért volna haza, ám mivel Párizsból Malév-járattal repültek volna Budapestre, egy napot a francia fővárosban kellett maradniuk, s csak szombaton, a francia légitársaság egyik járatával utaztak Magyarországra.

Mindent egy helyen az Eb-ről