Vágólapra másolva!
A Sauerland Patrick Nielsennel venne revansot Matolcsi József tavalyi sikeréért. A magyar bokszoló februárban az istálló másik kiválóságát, Mahir Oralt győzte le Dániában, akinek ezzel a pályafutása is véget ért.

Tavaly februárban a dániai Herningben Matolcsi Józsefnek általános meglepetésre három menet sem kellett, hogy leradírozza a volt világbajnoki kihívó, egykori középsúlyú Európa-bajnok Mahir Oralt. Matolcsi február 18-án visszatér sikerei színhelyére, Dániába, hogy a Rudy Markussen és Brian Magee küzdelmével fémjelzett gálán ismét borsot törjön egy Sauerland-bokszoló, ezúttal Patrick Nielsen orra alá.

A Sauerlandnél azt remélik, hogy veretlen bunyósuk revansot tud venni Mahir Oralért. "Nagy terveink voltak Mahir Orallal, ismét címközelbe akartuk őt juttatni. De a felhozónak szánt meccs katasztrófába torkolt, Matolcsi kiaknázta a lehetőségét, és két meneteben megsemmisítette Oralt, ami a pályája végét is jelentette. Most Patricken a sor, hogy rendezze a számlát a Sauerlandnak. Nagy teszt lesz ez számára, és mint azt Oral példája is mutatta, egy ilyen vereség súlyos lehet a karrierére nézve. De biztos vagyok benne, hogy Patrick jól fog teljesíteni és stílusosan legyőzi Matolcsit."

A középsúlyú Nielsen elismerően szólt leendő magyar riválisáról. "Gyakorlatilag a semmiből jött, leradírozta Oralt és összetörte az álmait. Az ökölvívásban minden megtörténhet, de biztos vagyok benne, hogy a történelem ezúttal nem ismétli majd önmagát. Tudjuk, Matolcsi mire képes, de készen állunk rá. Soha nem bokszoltam ilyen közel a szülővárosomhoz, egy emlékezetes estével akarom megörvendeztetni a rajongóimat, ígérem tehát, hogy kiütöm Matolcsi Józsefet!".

www.profiboksz.hu