Vágólapra másolva!
Felgyógyult a rákos betegségből, így márciusban már újra versenyez Alisza Klejbanova, az oroszok korábbi Top20-as teniszezője.

Klejbanova tavaly július 15-én, a 22. születésnapján jelentette be, hogy Hodgkin-limfómával - azaz a nyirokrendszer rosszindulatú daganatos burjánzásával - kezelik. Az orosz sportolónő rajongóinak írt levelét szerdán tette közzé a női versenyeket szervező WTA honlapja.

"Elkezdtem edzeni, már újra teniszezek Floridában! Erőnlétileg igazán kemény volt az újrakezdés, de annyira feldobott voltam, hogy le se akartam menni a pályáról" - üzente Klejbanova. "Mostantól minden nap edzek, és jobban élvezem, mint valaha."

Forrás: AFP/Patricia De Moreira

A teniszezőnő közölte, hogy az olaszországi gyógykezelése sikeres volt, az orvosai elégedettek az állapotával, ő maga pedig nagyszerűen érzi magát.

Az egyéniben két WTA-tornát nyerő Klejbanova szabadkártyával indulhat a március 20-án rajtoló miami versenyen. Bár jelenleg csupán a 167. helyen áll a világranglistán, a betegsége előtt, 2011 februárjában még a huszadik volt, míg párosban a tizedik helyen állt.