Vágólapra másolva!
Czink Melinda három játszmában nyert kedden Mervana Jugic-Salkic ellen és ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe a 220 ezer dollár összdíjazású Budapest Grand Prix salakpályás nőitenisz-tornán. Nem sikerült ugyanez Babos Tímeának, aki három játszmában kikapott tajvani ellenfelétől.

A Római Teniszakadémián zajló viadalon 2 óra 2 percig tartott Czink meccse. Az első szettben nagy csatában, rövidítésben győzött a bosnyák játékos, ám a folytatásban Czink egyre magabiztosabb lett, és valósággal lelépte riválisát, aki alig tanúsított ellenállást.

A mindent eldöntő utolsó játszmában is végig a magyar irányított és végül nagyon magabiztosan jutott tovább a második fordulóba, ahol a Sara Errani (olasz, 1.)-Mandy Minella (luxeburgi) párharc győztese lesz az ellenfele.

Babos Tímea a tajvani Hsziével találkozott az első körben, aki 2 óra 15 perces csatában kiejtette őt.

Az első szettben egyik fél sem vesztette el az adogatását, majd a rövidítésben a világranglistán 64. magyar játékos koncentrált jobban. A folytatásban a jövő héten 19 éves soproni teniszező és ellenfele is többször elbukta szervagémjét, majd a második felvonás 39 perc alatt az ázsiaié lett.

Az utolsó szettben a tajvani lány 4:0-ra elhúzott, Babos amit lehetett, elhibázott és végül simán kikapott.

Az egyes után párosban nem sikerült a továbbjutás Czink Melindának, aki Jani Réka Luca oldalán már az első fordulóban kiesett. A magyar párost a második helyen kiemelt Marina Erakovic, Jelena Vesznyina új-zélandi, orosz duó búcsúztatta 1 óra 3 perces mérkőzésen. A párosok versenyében magyar részről még a szabadkártyás Arn Gréta, Babos Tímea, illetve Marosi Katalin és a grúz Anna Tatisvili kettőse érdekelt.

eredmények, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Czink Melinda - Jugic-Salkic (bosnyák) 6:7 (3-7), 6:0, 6:3
Brianti (olasz) - Begu (román, 8.) 6:4, 5:7, 6:3
Cadantu (román) - Rybarikova (szlovák) 6:2, 6:1

eredmény, páros, 1. forduló (a nyolc közé jutásért):
Erakovic, Vesznyina (új-zélandi, orosz, 2.) - Czink Melinda, Jani Réka Luca 6:1, 6:4

Mind az ukrán Szerhij Sztahovszkij, mind a lett Ernests Gulbis két játszmában aratott győzelemmel mutatkozott be és jutott tovább az 1. fordulóból a 450 ezer euró összdíjazású müncheni férfi versenyen.

eredmények, 1. forduló:
Sztahovszkij (ukrán) - Stebe (német) 7:6 (7-3), 6:3
Gulbis (lett) - X. Malisse (belga) 6:4, 6:2