Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Manny Pacquiao elleni mérkőzés utáni sajtótájékoztatóra tolószékben érkezett a WBO újdonsült váltósúlyú világbajnoka, Timothy Bradley, akinek eltörött a lába, mikor a bíró a meccs közben rálépett.

A Pacquiaót erősen vitatható döntéssel legyőző amerikai bunyós a meccs közben komoly lábsérülést szedett össze, az orvosi jelentések szerint bal lába eltörött és kificamodott a jobb bokája.

Bradley szerint az eset a második menetben következett be, mikor rálépett Robert Byrd mérkőzésvezető lábára. "Valami belenyilallt a lábamba. A menet után visszamentem a ringsarokba, és mondtam a csapatomnak, hogy szerintem eltört a lábam."

A bokszoló a fájdalmak ellenére is folytatta a mérkőzést, ami később kifizetődőnek bizonyult számára, igaz, nem biztos, hogy Pacquiao legyőzését egészen így gondolta. Mindenesetre, Bradley kész visszavágót adni riválisának: "Meg kell adnom neki az esélyt, hogy visszaszerezze a címét. Nagyon örülök, hogy váltósúlyban is világbajnok lettem, de határozottan szeretnék egy visszavágót. Hallottam, hogy fújolt a közönség, mikor kihirdették az eredményt, amivel nincs is semmi gond, ezért kell ismét összehoznunk egy találkozót. Csináljuk meg, hogy senkiben ne maradjanak kétségek."

A gálán jelen volt a Pacquiaót általában sokat bíráló Floyd Mayweather Sr. is, aki nem igazán értette, hogy hozhatták ki Bradleyt győztesnek.

"Nem akarok szépíteni semmit, de szerintem Pacquiao megnyerte ezt a meccset. A legutóbbi mérkőzésén alulmaradt Marquezzel szemben, ezt viszont szerintem hozta Pacquiao. Nem tudom, hogy ugyanazok a pontozók dolgoztak-e most is, mint a Márquez elleni meccsén, de akárkik is ültek annál az asztalnál, szerintem jobb lenne más munka után nézniük."

Szintén nem értett egyet a találkozó végkimenetelével a Pacquiaóval eddig három alkalommal is megmérkőző Juan Manuel Márquez sem.

"Ez a mérkőzés még csak szoros sem volt. Nálam legalább öt ponttal Pacquiao nyert" - mondta a mexikói legenda, aki saját helyzetével is párhuzamot vont. "Egyáltalán nem örülök annak, hogy Pacquiao ilyen módon veszített, de most legalább tudja, hogy én mit éreztem múlt novemberben."

Mindent egy helyen az Eb-ről