Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A hétvégén várható hidegfront és erős szél miatt elhalasztották a Balatonfüred és Tihany közötti öbölátúszást.

Az előjelzések szerint viharjelzés mellett erős széllökésekkel újabb hidegfront éri el szombaton a Balaton térségét, emiatt elhalasztják a július 14-re tervezett öbölátúszást, ami a következő hétvégére sem tervezhető a várható nagy lehűlés miatt.

Így csak az olimpia után - várhatóan több londoni olimpikon társaságában -, augusztus 18-19-én kerül lebonyolításra a legrégebbi balatoni átúszó verseny.

A szervezők bíznak benne, hogy akkor nem lesz erős szél, és a víz hőmérséklete is jó lesz a szabadvízi úszásra, azoknak is, akik még nem elég gyakorlottak és a rövidebb átúszó távot választják, amit a szélvédett öbölben szinte mindenki teljesíthet.

A hagyományos 3,5 km-es táv indulói a balatonfüredi Hotel UNI strandjáról rajtolhatnak augusztus 18-án 9.30-tól 13 óráig folyamatosan. A cél a tihanyi hajóállomás melletti strand, amely szép környezettel fogadja a távot teljesítőket, akik a célba érkezéskor emblémázott pólót kapnak.

A versenyre többféle kategóriában és korcsoportban lehet nevezni, így várják az egyéni úszókat, továbbá cégek, családok, baráti társaságok csapatként jelentkezését is. Kedvezményesen előnevezni augusztus 3-ig lehet.

A versenyekről további frissített információ a www.obolatuszas.hu lapon lesz folyamatosan olvasható.

Mindent egy helyen az Eb-ről