Vágólapra másolva!
A jelenlegi legjobb magyar teniszező, Babos Tímea három napot töltött Londonban, ahol az edzések mellett jobb karjának sérüléséről gyűjtött be hasznos információkat. A fiatal játékos újra teljes erővel adogathat, de átalakítja a stílusát.

A 19 éves teniszező edző-édesapjával, Babos Csabával utazott Angliába. "A kezelés előtt két-három oldalnyi kérdésre kellett válaszolnunk, a fiziós mindent tudni akart a sérülésemről, és arról is, miként edzek. Utána három apróbb tippet kaptam arra, hogy mire figyeljek a karommal kapcsolatban, többek között a jegelésről is. Most már szinte tökéletes állapotban van a karom, teljes erővel tudok adogatni" - írta a honlapján a 19 éves játékos.

A szóban forgó fizióterapeuta Sergio Gomez, aki korábban Rafael Nadallal is dolgozott. A spanyol szakember az ATP és a WTA rendezvényein is rendszeres előadó, a korábbi világelső mellett más klasszisokat is segített.

Babos hozzátette: Londonban a technikájáról is fontos tapasztalatokat szerzett, reméli, a jövőben így még jobban tudja majd használni két legfontosabb fegyverét, az adogatást és a tenyerest.

"A kondizás mellett napi három-négy órát teniszeztem. Nemrég kezdtünk el változtatni a stílusomon, így az új alapütések aprólékosabb lábmunkát, több mozgást igényelnek. Ehhez meg kell erősítenem a kezemet, a törzsemet és a vállamat is."

Londonban remek körülmények várták Babost: "Huszonkét fedett pálya található a létesítményben, de még ezt is bővíteni akarják. A fizikai felkészüléshez három teniszpályányi nagyságú konditerem nyújt segítséget, a legmodernebb gépekkel."

Babos a jövő héten itthon folytatja a felkészülését, napi négy-öt óra tenisz mellett két-három órás kondiedzéssel.