Vágólapra másolva!
Cseh László nagyon boldog a 100 pillangón szerzett ezüstérmével, de elismerte, hogy szerencséje volt. Kapás Boglárka örül, hogy végre nem ötödik, hanem negyedik lett, Hosszú Katinka pedig még tanulja a 200 hátat, ezért abszolút elégedett a Barcelonában elért hatodik helyével.

"Nagyon értékes ez az ezüst, de azért végre egyszer szerencsém is volt, mert nagyon közel voltunk egymáshoz, szerintem ez volt az egyik legszorosabb döntő" - mondta közvetlenül a verseny után Cseh László, aki egy századmásodperccel előzte meg a harmadik Konrad Czerniakot.

"Alig úsztam még nagy versenyen 100 pillangót. Fejben arra készültem, hogy jól érkezzek a falhoz, és szerencsére pont jól jött ki. Úgy éreztem a futam előtt, hogy az elsőtől a nyolcadik helyezésig bárkinek bármi benne van a pakliban, de Chad le Clos nagyon jó időt úszott, őt most nem lehetett megverni."

Cseh 2003 óta minden világversenyről hoz haza érmet Forrás: AFP/Javier Soriano

Cseh korábban azt mondta a vébén, hogy edzésen jól megy neki, de nem mer odaállni rendesen versenyezni, és ez meg is látszik az úszásán. "Úgy mondanám, hogy az edzés és a munka bennem van, csak vannak még versenyzési problémák. Egy kis önizalmat adott ez az ezüst, de azért maradjunk a földön" - nyilatkozta Cseh László, aki 2003 óta minden olimpiáról, világ- és Európa-bajnokságról hozott haza érmet.

"Nagyon jól ment az úszás" - mondta a 800 gyorson negyedik Kapás Boglárka. "Néztem, hogy a mellettem úszó Lotte Friis csak egy testhosszra volt tőlem, nem is értettem, hogy miért vagyok ilyen közel hozzá, azt hittem, úgy elmegy majd, hogy nem is látom. Örülök, hogy a végén lehajráztam Belmontét. Azért imádkoztam, hogy legyek már végre negyedik, mert mindig ötödik vagyok. Remélem, hogy egyszer leszek első is. Három számból háromszor döntőbe jutottam a vébén, és mindháromban országos csúcsot úsztam, szóval elégedett vagyok."

"Minden jó volt, csak egy kicsit lassab voltam, nem tudom, miért. Persze jó lett volna a negyedik hely, mert nagyon közel volt, de tanulom még ezt a számot, jó ez a hatodik hely" - kezdte Hosszú Katinka, aki világversenyen először úszott 200 háton. "Mindig máshogy úszom még ebben a számban, kicsit össze-vissza van még, nem úgy, mint például a vegyes. Idén kezdtem el ezt, májusban jöttem rá, hogy nagyjából hogy kell úszni."

Hosszú először úszott 200 háton világversenyen Forrás: MTI/Kovács Anikó

Hosszú a vébén 100 háton visszalépett az elődöntőtől, ahova a második legjobb idővel került be. "Ezt egy kicsit bánom, nagyon szeretem a 100 hátat" - válaszolta az Origo kérdésére, majd hozzátette: egyik fő száma, a vasárnapi 400 vegyes előtt jó állapotban van, nincs elfáradva.