Vágólapra másolva!
A tizenhétszeres Grand Slam-győztes Roger Federer régen zárt annyira eredménytelen évet, mint az idei, de fel sem merült benne, hogy abbahagyja, és jövőre öt tornagyőzelmet tervez.

Federernek 2001 óta nem volt olyan ínséges éve, mint az idei, ahogy most, akkor is egy tornát tudott csak megnyerni, a különbség az, hogy idén négy, tizenkét éve három döntőből.

Az idei utolsó lehetőség Londonban, az ATP-vébén adódott előtte, de Rafael Nadal a vébék történetében először győzni tudott ellene, amikor az elődöntőben 7:5, 6:3-ra verte. A spanyol egyébként is igazi mumusnak számít, az egymás elleni harminckét meccsből Federer csak tízet tudott megnyerni.

A svájci zseni hetedikként zárja az évet, ilyen hátul sem volt nagyon régóta, 2001-ben tizenharmadikként fejezte be az évet, majd egy évvel később már hatodik volt.

A 17 Grand Slam-sikerével rekorder Federerrel kapcsolatban az utóbbi időben többször is felmerült, hogy meddig folytatja még, de ő elszánt, és azt mondja, érez annyit magában, hogy jövőre öt tornagyőzelmet tűzzön ki célul.

"Ez az év elég komplikált volt, főleg a március és október közötti időszakban voltak nehézségeim. De jövőre tornákat szeretnék nyerni, öt sikerrel már elégedett lennék, és remélem, ismét eljutok a vébére. A világranglista különösebben nem érdekel, legalábbis olyankor, amikor nem az első helyen állok" - nyilatkozta a 32 éves Federer, aki azt mondja, fel sem merült benne, hogy ne folytassa.

"Amikor az ember abbahagyja, akkor rátör az az érzés, hogy korán vonult vissza, még simán játszhatna. Még mindig megvan az a lehetőségem, hogy én válasszam meg, milyen tornán indulok, és amíg ez így lesz, addig játszani fogok".