Vágólapra másolva!
Nem sikerült a főtáblára kerülnie Fucsovics Mártonnak az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, mivel a selejtező harmadik fordulójában három szettben kikapott francia ellenfelétől.

A magyar játékos 6:3-ra megnyerte az első szettet a francia Vincent Millot ellen, így csupán egy szett választotta el a legjobbak mezőnyétől. Millot a folytatásban azonban 6:4, 6:1-gyel győzött.

Magyar teniszező legutóbb 2003-ban szerepelt Grand Slam-torna főtábláján, akkor Sávolt Attila a harmadik fordulóig jutott a Roland Garroson.

eredmény (a torna honlapja alapján), selejtező, 3. forduló:
Vincent Millot (francia) – Fucsovics Márton (magyar) 3:6, 6:4, 6:1

Az amerikai John Isner nyerte az Aucklandben rendezett, 455 ezer dollár (97 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tornát, miután a döntőben a tajvani Lu Jen-hszunt győzte le.

eredmény, döntő:
Isner (amerikai, 3.) - Lu (tajvani) 7:6 (7:4), 7:6 (9:7)

Az első helyen kiemelt argentin Juan Martin Del Potro nyerte a sydneyi tenisztorna férfi versenyét, mivel a szombati döntőben két sima szettben legyőzte a hazai közönség előtt szereplő, címvédő Bernard Tomicot. A mérkőzés mindössze 53 percig tartott, Del Potro végig uralta a játékot, s esélyt sem adott ellenfelének.

eredmény, férfiak (453 ezer dollár összdíjazás), döntő:
Del Potro (argentin, 1.) - Tomic (ausztrál) 6:3, 6:1

A spanyol Garbine Muguruza nyerte a 250 ezer dollár összdíjazású hobarti női tornát, ezzel pályafutása első WTA-diadalát aratta. A 20 esztendős játékos az ausztráliai viadal döntőjében a hetedikként rangsorolt cseh Klara Zakopalovát győzte le két szettben.

eredmény, döntő:
Muguruza (spanyol) - Zakopalova (cseh, 7.) 6:4, 6:0