Vágólapra másolva!
Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic a 14. kiemeltként vág neki párosban a hétfőn elrajtoló wimbledoni teniszbajnokságnak. A soproni teniszező - akinek a szintén 21 éves Mladenovic a jövőben állandó párospartnere lesz - egyesben, párosban és vegyes párosban is főtáblás a londoni Grand Slam-versenyen.

Ami az egyesek kiemelését illeti, a női rangsor hűen tükrözi a WTA-világranglistát, a férfiaknál viszont nem a világelső spanyol Rafael Nadal, hanem a második helyen álló szerb Novak Djokovic az első kiemelt. A címvédő brit Andy Murray ötödik az ATP-rangsorban, mégis harmadikként emelték ki a szervezők, akik elsősorban a füves pályás eredményeket veszik alapul.

Babos mellett női egyesben nem lesz több indulónk, Czink Melinda ugyanis búcsúzott a selejtező második fordulójában. A világranglistán 667. magyar játékos két szettben, 1 óra 24 perc alatt kapott ki a harmadik helyen kiemelt, magyar származású svájci Timea Bacsinszkytól (86.).

Eredmény, nők, selejtező, 2. forduló:
Timea Bacsinszky (svájci, 3.) - Czink Melinda 6:3, 7:6 (7-2)

A férfiaknál Fucsovics Márton egy győzelemre van a főtáblától, a kvalifikáció utolsó körében a német Tim Pütz lesz az ellenfele.