Vágólapra másolva!
Újabb legendákkal bővült a Nemzetközi Boksz Hirességek Csarnoka. A canastotai avatási ünnepségen a modern kor ökölvívói közül Oscar DeLa Hoya, Felix Trinidad és Joe Calzaghe is bekerült a halhatatlanok közé. Az érintettek kitörő örömmel, és néhol a könnyeikkel küszködve nyilatkoztak a megannyi hírességet felvonultató publikumnak - írta a Profiboksz.hu.

Oscar DeLa Hoya: "Megannyi nehézségen keresztül mentem az életem során, és egyetlen dolog volt a családomon kívül, amely mindig visszavezetett a helyes útra: az ökölvívás."

Felix Trinidad: "Nem volt könnyű, ez egy igazi csapatmunka volt. Egy bokszoló karrierje igen nehéz. Nem azért, mert az én apám, de ő volt a legjobb apa, a legjobb edző, és a legjobb menedzser is egyben. Minden tiszteletem az itt megjelent edzőknek és managereknek!"

Joe Calzaghe: "Hatalmas megtiszteltetés, hogy olyan legendák mellett ismernek el, mint Oscar és Felix. Egy álom vált valóra azzal, hogy örökre beíródott a nevem a sport történelmébe."

A bokszolok mellett beválasztották Barry Hearn promótert, Richard Steele korábbi ökölvívót és bírót, valamint Neil Leifer fotográfust is.