Vágólapra másolva!
Hibás rajt miatt nem zárták ki, csak sárga lapot kapott Matthew Hudson-Smith, a zürichi atlétikai Európa-bajnokság 400 méteres síkfutó döntőjében, a brit így a megismételt startnál is ott lehetett, s végül honfitársa, Martin Rooney mögött a második helyet szerezte meg.

Nem volt teljes a férfiak 400 méteres síkfutásának döntője, a belgák váltóban Európa-bajnok és vb-ezüstérmes klasszisa, Jonathan Borlée ugyanis megsérült a bemelegítésnél, úgy tűnik, a szombati 4x400-as váltóban sem állhat rajthoz.

Az első rajtot visszalőtték, a startgép adatai szerint Matthew Hudson-Smith hibázott, de a brit versenyzőt végül csak sárga lappal büntették a versenybírók, azzal indokolva mindezt, hogy nem ugrott ki, csak bemozdult.

A második rajt már jól sikerült, a győzelmet végül Martin Rooney szerezte meg 44.71 másodperces idővel, a második helyen Hudson-Smith (44.75), a harmadikon az izraeli Donald Sanford (45.27) ért célba.

"Félelmetes érzés volt, nem tudtam, hogy mi történt, kizártak vagy sem" - nyilatkozta a verseny után az Eurosportnak Hudson-Smith. Martyn Rooney a BBC-nek azt mondta, el sem hiszi, hogy összejött az aranyérem: "Nagyon örülök, hogy nyertem, én a válogatókat leszámítva még sohasem győztem sehol. Nagyon boldog vagyok" - nyilatkozta a négy évvel ezelőtti Eb-n bronzot, míg a váltóval 2009-ben vb-, 2010-ben pedig Eb-ezüstöt szerző brit.

A nőknél ugyanezen a távon az olasz Libania Grenot győzött (51.10) az ukrán Olha Zemljak (51.36) és a spanyol Indira Terrero (51.38) előtt.