Söderling jövőre visszatérne

Robin Soderling, Robin Söderling, tenisz
SWEDEN, Stockholm : Swedish tennis player Robin Soderling smiles during a news conference on May 21, 2012 at the Royal Tennis Hall in Stockholm. Soderling will miss the French Open, Wimbledon and the Olympics this year but he's not ready to give up on his career. The 27-year-old Swede said that he is still struggling with his fitness after being sidelined with mononucleosis last year. AFP PHOTO/BERTIL ERICSON
Vágólapra másolva!
Jövőre megpróbálkozik a visszatéréssel a svéd Robin Söderling, a francia nyílt teniszbajnokság kétszeres döntőse. A 30 éves játékos 2011 óta mononukleózisban szenved, és három éve nem vívott egy profi mérkőzést sem.

"Eleinte buta módon keményen edzettem, így utána hetekig pihennem kellett. Még most is érzem a vírusfertőzés okozta fáradtságot, de az orvosoknak már nincs dolguk velem, most magától kell meggyógyulnia a szervezetemnek" - mondta Söderling, aki a múlt héten rendezett stockholmi torna versenyigazgatója.

A világranglista korábbi ötödik helyezettje az egyetlen teniszező, aki meg tudta verni Rafael Nadalt a Roland Garroson: 2009-ben a nyolcaddöntőben győzte le az azóta már kilencszeres bajnok spanyol sztárt.

Robin Söderling ismét megpróbálkozik a tenisszel Forrás: AFP/Bertil Ericson