Vágólapra másolva!
Babos Tímea második mérkőzését is megnyerte a selejtezőben, így már csak egy győzelemre van a főtáblától a sydneyi keménypályás tenisztornán.

A világranglistán 96. magyar játékos a kvalifikációban a kilencedik helyen kiemelt belga Yanina Wickmayer (74.) után szombaton az új-zélandi Marina Erakovicot (76.) verte meg 6:2, 6:4-re. A főtáblára jutáshoz a szlovén Polona Hercogot (94.) kell majd legyőznie.

Babos párosban főtáblás Sydneyben, s a francia Kristina Mladenovic oldalán az első fordulóban a Michaella Krajicek, Barbora Zahlavova-Strycova holland-cseh kettőssel találkozik.

Kínában Halep, Ausztráliában Venus Williams nyert

Az első helyen kiemelt román Simona Halep nyerte meg a kínai Sencsenben rendezett, 500 ezer dollár összdíjazású (129,5 millió forint) keménypályás női tornát, miután a szombati döntőben 6:2, 6:2-re legyőzte a nyolcadikként rangsorolt svájci Timea Bacsinszkyt. A magyar származású Bacsinszky bréklabdáig sem jutott a kilencedik serlegét elhódító Halep ellen, aki 62 perc elteltével ünnepelhetett.

A harmadikként rangsorolt Venus Williams három szettben 2:6, 6:3, 6:3-ra legyőzte az első helyen kiemelt Caroline Wozniackit a 250 ezer dollár összdíjazású aucklandi keménypályás női torna döntőjében. A volt világelső amerikai játékos - aki 46. trófeáját hódította el egyesben - szeptember óta az első versenyén lépett pályára, s legutóbb tavaly februárban nyert tornát Dubajban.