Miklós Edit jó térdekkel várja a rajtot

Miklós Edit Beaver Creek, 2015. február 3.
Miklós Edit edz a lesiklásra az alpesi síelők világbajnokságán a Colorado állambeli Beaver Creekben 2015. február 2-án. (MTI/EPA/EXPA/Johann Groder)
Beaver Creek, 2015. február 3. Miklós Edit edz a lesiklásra az alpesi síelők világbajnokságán a Colorado állambeli Beaver Creekben 2015. február 2-án. (MTI/EPA/EXPA/Johann Groder)
Vágólapra másolva!
Hétvégén az ausztriai Söldenben kezdődik az alpesi sízők Világkupa-sorozata, amelynek december elején sorra kerülő fordulójában már az olimpiai hetedik lesiklóspecialista Miklós Edit is csatlakozik a mezőnyhöz. A férfiak 23 helyszínen 46, a nők 22 pályán 42 versenyen küzdenek majd.

A férfiaknál az osztrák Marcel Hirscher sorozatban ötödik összetett sikerére hajt, míg a nőknél a szerdán edzés közben keresztszalag-szakadást szenvedett Anna Fenninger nem védheti meg címét, mert a teljes idényt ki kell hagynia.

A sorozat a hagyományoknak megfelelően a söldeni óriás-műlesikló viadalokkal rajtol, majd november közepén a finnországi Leviben folytatódik műlesikló futamokkal. A gyors számok, így a lesiklás és a szuper-óriásműlesiklás specialistái először az egyesült államokbeli Lake Louise-ban mérik össze tudásukat november végén, december elején.

Miklós Edit Lake Louise-ban indul először Forrás: MTI/EPA-APA/Johann Groder

Kapitány Ildikó, a Magyar Sí Szövetség főtitkára a Magyar Olimpiai Bizottság sportági konzultációján azt mondta, a januárban St. Moritzban harmadik Miklós Edit Chilében edzőtáborozott és nagyon jó erőnlétben várja a Lake Louise-i Vk-fordulót.

"A térde rendbejött, a tavalyi műtét után már nincs panasza, terhelhető, a szezonnak pedig már új edzővel kezd neki" - tette hozzá a főtitkár, aki jelezte, a műlesikló Samsal Dalibor november közepén, Leviben indul először Vk-versenyen az idényben.

Dalibor Samsal Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

A férfiaknál műlesiklásban és óriás-műlesiklásban ugyancsak Hirscher, lesiklásban és szuper-G-ben a norvég Kjetil Jansrud a címvédő. Fenninger az előző idényben az összetett mellett az óriás-műlesiklást, az amerikai Lindsey Vonn a lesiklást és a szuper-G-t, a még mindig csak 20 éves olimpiai és világbajnok Mikaela Shiffrin a műlesiklást nyerte meg.

A Világkupa-sorozat március 20-án, St. Moritzban zárul.