Vágólapra másolva!
Újabb botrány fenyegeti a magyar ökölvívást, ezúttal pedig még nehezebb lesz elbújnia a kemény kérdések elől a szövetség vezetőinek. A kiemelt látványsportként támogatott boksz iszonyatos mélypontra került itthon. 

Ha nem lett volna elég Kovács Kokó István korábbi kirohanása Csötönyi Sándor elnök ellen, most csatlakozott hozzá egy aktív sportoló is, miközben mindössze két magyar résztvevővel megkezdődött az ökölvívó világbajnokság.

Koko néhány hete annyira kiakadt a szövetség elnökére, hogy szavai miatt Csötönyi perrel fenyegette meg, amiből végül semmi nem lett. Hozzá csatlakozott most a két magyar vb-résztvevő egyikének, Harcsa Zoltánnak a bátyja, Harcsa Norbert, aki a napokban döntött úgy, hogy felhagy az amatőr boksszal, és profinak áll.

Amikor ugy dontottem valtok amatorrol profira megfogadtam,hogy nem fogok a szovetsegre kopkodni,mert szarul nez ki,es...

Posted by Norbert Harcsa on Friday, October 2, 2015

Az érintettek szerint a magyar amatőr ökölvívás történelmi mélypontra került, amit feltétlenül bizonyít, hogy a 73 ország 260 bokszolóját felvonultató világbajnokságra egy 19 (Csóka Nándor) és egy 22 éves (Harcsa Zoltán) bunyósunk jutott ki. A kedden kezdődött vébén gyorsan meg is feleződött a magyar csapat, az indiai Krishan Vikas ugyanis a 75 kilósok között legyőzte Harcsát, aki ezzel kiesett.

Csötönyi Sándor, az Ökölvívó Szövetség elnöke Forrás: MTI/Kovács Attila

Kokó a Sport24-nek adott interjújában szakmailag és emberileg is lehúzta az elnököt, erre duplázott rá Harcsa azzal, hogy Csötönyi helyében „felköpne, és aláállna.”

A Csötönyi által irányított MÖSZ 2020-ig csaknem 6 milliárd forint közpénzt kap kiemelt látványsportként. A szövetségnek jelenleg 13 bejelentett vezetője van, ehhez képest valóban nem tűnik soknak a vébére kijutott két versenyző.