Mayweather visszalépett a Pacquiao elleni visszavágótól

539033503
Manny Pacquiao (R) defends against Floyd Mayweather Jr. (L) during their welterweight unification bout on May 2, 2015 at the MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, Nevada. AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
Vágólapra másolva!
Mégsem megy bele a Manny Pacquiao elleni visszavágóba Floyd Mayweather, aki múlt vasárnap egyhangú pontozással diadalmaskodott az "Évszázad bokszmérkőzésén".

A 38 éves amerikai két nappal ezelőtt még azt mondta, vállalja, hogy újra a kötelek közé lépjen Fülöp-szigeteki riválisával, aki, mint a találkozó után nem sokkal kiderült, sérült vállal állt ki a Las Vegas-i küzdelemre.

Kifogások, kifogások...

Mayweather a Showtime-nak adott interjúban - amelyet szombaton mutatnak be - elmondta, csalódott Pacquiaóban a történtek miatt, és nem akar még egy hasonló esetet. Ugyanakkor hozzátette, a szorítóban egyáltalán nem érezte, hogy ellenfele sérült lett volna: "Gyors volt a jobb keze, gyors volt a bal keze, erősen ütött, kifogások, kifogások..."

Mayweather szerint Pacquiao nem volt sérült Forrás: MTI/AP/John Locher

A Fülöp-szigeteki öklözőt - akinek vállában elszakadt a rotátorköpeny (a vállizületet körülölelő négy lapos ín), amelyet azóta már meg is operáltak - Nevada állam sportbizottsága megbüntetheti, vagy eltilthatja, mivel a mérkőzés előtt nem számolt be arról, hogy sérülten lép szorítóba. A 16 800 férőhelyes MGM Grand Garden Arenában az 1500 dolláros (428 ezer forint) jegy volt a legolcsóbb, az igazán tehetősek pedig 10 ezer dollárért (2,8 millió forint) válthattak belépőt az összecsapásra. Mivel Pacquiao a meccs előtt nem közölte, hogy sérült, a nézők akár perelhetnek is ezért.

Mégsem lesz visszavágó? Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Egyelőre nincsenek pontos adatok, ám az már a csata előtt biztos volt, hogy az amerikai minimum 120 millió, ellenfele pedig legalább 80 millió dollárral gazdagodik, és egyes becslések szerint a végösszeg előbbinél 150-180 millió, utóbbinál pedig 100-120 millió dollárt tesz majd ki.