Cseh László nem tudja, mihez kezdjen az úszás után

Netánja, 2015. december 3. Cseh László a netánjai rövidpályás úszó Európa-bajnokság férfi 100 méteres pillangóúszásának döntője előtt 2015. december 3-án. (MTI/EPA/Abir Szultan)
Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok Cseh László eldöntötte, hogy az olimpián az aranyéremre hajt majd, abban is biztos, hogy a 2017-es, budapesti vb-n is úszni fog, ám azt még nem tudja, hogy utána mihez kezd.

Miért ne lehetne például edző? A 30 éves úszó azt mondja, egyelőre nem érzi magában a késztetést. "Nincs meg bennem az, hogy én edző szeretnék lenni, más pályát képzelek el a civil életemben. Nem tudom, pontosan, mit, de

Forrás: MTI/EPA/Abir Szultan

Azt is elmondta, miért. "Mostanában vettem észre, amióta Plagányi Zsolttal együtt dolgozunk, hogy nem biztos, hogy csak úgy bele lehet ugrani egy edzői karrierbe. Hiába volt valaki évekig jó úszó, hiába van akár végzettsége is erről, nem biztos, hogy rögtön a felnőtt csapatban is megállná a helyét” – nyilatkozta az InfoRádiónak, hozzátéve, hogy először mindenkinek 4-6 év körül gyerekekkel kell dolgoznia.

Egyelőre csak az úszásra koncentrál,

a célja, hogy a legfényesebb érmet hozza el nyáron Brazíliából.

"A riói olimpia már mindjárt itt van, és mivel utána a világbajnokság Budapesten lesz, azt hiszem, nyugodtan ki is pipálhatjuk: igen, ott szeretnék lenni! Nagyon remélem, hogy ha az olimpia nagyon jól sikerül, és esetleg felül is múlom a várakozásokat, akkor meg is marad ez a motiváció, hogy még egy évet kitartsak, és hazai közönség előtt versenyezhessek” – tette hozzá az InfoRádióban.