Vágólapra másolva!
Megőrizte hibátlan mérlegét az ausztrál Lucas Browne, aki a Bokszvilágszövetség szombat esti, grozniji, nehézsúlyú címmérkőzésén TKO-győzelmet aratott a címvédő Ruszlan Csagajev felett.

Szombat este Groznijban nézett farkasszemet a WBA nehézsúlyú bajnoka, Ruslan Csagajev és a veretlen ausztrál Lucas Browne.

Az előzetesen esélytelenebbnek kikiáltott Browne többször hangsúlyozta, hogy a KO a célja, hiszen nem bízik abban, hogy pontozással nyerhet Csagajev otthonában, ennek ellenére leginkább sok elmozgásra és balos feltartó egyeneseire támaszkodott a mérkőzés elején.

Lucas Browne és Ruszlan Csagajev Forrás: Instagram/Lucas Browne

A Profiboksz.hu beszámolója szerint az első néhány menet kevés értékelhető akciót hozott, Browne leginkább egyeneseivel talált, míg a kettős fedezéke mögül dolgozó Csagajev testen volt többször eredményes, amitől Browne az 5. menet környékére lassulni kezdett. A 6. menetben Csagajev előhúzott egy balhorgot, amitől az ausztrál a földön találta magát, de felállt és kivédekezte a menet hátralevő részét.

A 7. menettől a több sebből vérző Browne ritmust váltott és elkezdett nyomulni Csagajevre, amiből egész jó iramú néhány menet bontakozott ki, majd a 10. menet közepén Browne betalált egy jobbhoroggal, amitől a címvédő eldőlt.

Lucas Browne és a WBA-öv Forrás: Instagram/Lucas Browne

Nehezen ugyan, de sikerült felállnia, de válasz nélkül nyelte Browne ütéseit, amitől Stanley Christodoulou vezetőbíró leléptette Csagajevet. Az ausztrál így 24. mérkőzésén is hibátlan maradt, ellenfele mérlege pedig 34-3-1-re módosult.