Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Kapás Boglárkát meglepte, hogy négy aranyéremmel tért haza a londoni Európa-bajnokságról. A gyorsúszószámokban taroló Kapás azt mondja, mostani remeklésében hatalmas szerepe van klubváltásának, és annak, hogy új edzői elérték, hogy higgyen magában.

"Engem is meglepett, hogy ennyi éremmel jöttem haza, és mindegyik arany lett. Úgy mentem ki, hogy az 1500 gyorsot szeretném megnyerni, az csak egy álom volt, hogy a 800 is sikerülhet, amikor pedig a 400-at is sikerült behúzni, az mindent felülmúlt" - mondta Kapás a Digi Sport Reggeli start című műsorában.

Még egy ember hátra volt, de tudta, hogy megnyerték

A négy szám közül 1500-on érezte magát a legesélyesebbnek, mert ezen a távon övé volt a legjobb idő a rajtlista alapján, és bár a versenyrekordot megjavította, a saját legjobbjától három másodperccel elmaradt.

Nagy mennyiségben hozott haza aranyat Forrás: MTI

A 4x200-as gyorsváltóban előzetesen éremmel számolt, és verseny közben akkor érezte, hogy megnyerték, amikor ő harmadik emberként célba ért. "Katka jött utánam,

- mondta a váltó befejező emberéről, Hosszú Katinkáról.

Be meri vállalni az erősebb kezdést

Meglepően hangzik, de Kapás úgy érzi, most még nem volt csúcsformában, 70-80 százalékos állapotban versenyzett Londonban. A mostani sikereiben szerinte a legnagyobb szerepet a klubváltás jelenti, emiatt hálás Újpestnek és a Virth Balázs, Széles Sándor és Kovácshegyi Ferenc alkotta edzői teamnek.

és hogy el merjem vállalni ezeket a távokat úgy, hogy erősebb iramban kezdek. Ez az Eb-n a 400 gyorsan érződött igazán. Magabiztosabb és bátrabb vagyok, amiben szerepe van annak, hogy majdnem minden edzésen elmondják, hogy bízzak magamban" - mondta Kapás, aki motiválónak nevezte, hogy együtt edzhet az olimpiai bajnok Gyurta Dániellel.

Ő sem hitte el, hogy ennyire jól megy az úszás Forrás: MTI

800-on éremért utazik Rióba

400 gyorson 4:03.47 perces idővel nyert, ezzel a tavalyi kazanyi vébén épphogy lemaradt volna a dobogóról, ennek ellenére nagyon biztatónak érzi, és Rióban a döntő a célja. Az olimpián a 800 gyorson lesz a fókusz, és éremmel szeretne hazatérni, amire figyelnie kell, hogy gyorsabban kezdjen az elején.

Ezen a távon az Eb-n 8:21.40 perces idővel nyert,

de ment volna 8:20-as idő is, ha erre kényszerítették volna a többiek.

"Ha Rióban 8:15-ös idővel negyedik leszek, akkor annyira talán nem leszek csalódott, mert magamhoz képest egy ilyen időeredménnyel rengeteget javulnék, de éremért utazom".

Mindent egy helyen az Eb-ről