Vágólapra másolva!
Marion Bartoli 2013-ban még megnyerte a wimbledoni teniszbajnokság női egyesét, ma pedig az életéért küzd egy ismeretlen betegség miatt.

A még mindig csak 31 éves teniszezőnő a francia ITV reggeli műsorában elmondta, hogy valószínűleg januárban vagy februárban egy Ausztrália-New York-India utazás során kapott el egy vírust, amelyről az orvosok sem tudják, hogy mi lehet. Brutálisan lefogyott, húsz kilóval lett könnyebb.

Csontsovány lett Forrás: AFP

„Féltem az életem. Attól tartok, hogy egyszer csak megáll a szívem. Nem élek, csak túlélek. Egy rémálom az életem” - fogalmazott Bartoli, aki idén a Roland Garroson májusban még elindult a legendák versenyén, de már ott is nagyon le volt fogyva (fenti képen).

A most zajló wimbledoni tornán is játszani akart a legendák női párosának versenyében, de az orvosok nem engedték.

A vírustól egyre több allergiás reakciója lett, nem ehet bármit és nem lehet sokáig elektromos eszközök közelében.

A 2013-as wimbledoni győzelem után Forrás: AFP/Carl Court

„Egyre rosszabbul vagyok, a szervezetem szinte mindent kidob magából, csak salátalevelet tudok enni és uborkát, de azt is csak a héja nélkül. A fehérjét egyáltalán nem veszi be a szervezetem.

a mobilomat sem tudom nyomkodni kesztyű nélkül és öt percnél többet nem is tudok telefonálni, mert egyből hevesebben kezd el verni a szívem. Ékszert sem viselhetek, mert kiütések lesznek a bőrömön.”

Számtalan vizsgálaton járt, de az orvosok sehol nem tudták megmondani, hogy milyen vírus támadta meg. Hétfőn egy újabb specialistához megy egy klinikára, reméli, hogy ott megtalálja a gyógymódot a betegségére.