Vágólapra másolva!
Amint azt a magyar sajtótermékek közül december 8-án az Origo elsőként megírta, Bienerth Gusztáv pályázik a Magyar Úszó Szövetség elnöki posztjára. A sportdiplomata, menedzser a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy a Ferencváros jelöltje lesz a januári közgyűlésen, amelyre Gyárfás Tamás lemondása miatt kerül sor. 

A 2024-es budapesti olimpiai pályázat alelnöke, turizmusért felelős kormánybiztos úgy fogalmazott: sportolókkal, klubvezetőkkel, szakemberekkel, sportdiplomatákkal, támogatókkal, politikusokkal egyeztetett arról, hogy indul a posztért.

"Akik követték a ténykedésemet a magyar sport háza táján, azokat talán nem éri meglepetésként, hogy most, hogy az elnök lemondott,

Ez a rendkívül izgalmas feladat szorosan összefügg az eddigi tevékenységemmel, a magyar turizmus és a 2024-es olimpiai pályázat ügyével" – nyilatkozott Bienerth Gusztáv.

dr. Bienerth Gusztáv Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Gyárfás Tamás november 30-án az MTI-t keresztül jelentette be lemondását. Ennek előzménye, hogy Hosszú Katinka, Gyurta Dániel, Kapás Boglárka, Bernek Péter, Kozma Dominik, Verrasztó Dávid, Verrasztó Evelyn, Financsek Gábor úszók, valamint Czakó Csaba és Shane Tusup edzők közös nyilatkozatban szólították fel őt és a szövetség teljes vezetőségét a távozásra.

Hosszúék hét pontba foglalták kéréseiket, amelyek között az első egy olyan új vezetőség felállításának az igénye volt, amely "hajlandó a szervezet teljes körű felülvizsgálatára, megújítására".