Visszatérhet a késes támadás után Kvitova

Monica Puig, tenisz
Puerto Rico's Monica Puig celebrates after winning her women's singles semi-finals tennis match against Czech Republic's Petra Kvitova at the Olympic Tennis Centre of the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro on August 12, 2016. Monica Puig won the match 6-4, 1-6, 6-3. / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Már a Roland Garroson visszatérhet Petra Kvitova, akit négy hónapja az otthonában támadott meg egy betörő. A kétszeres wimbledoni bajnok súlyos kézsérülést szenvedett, négy órán át műtötték, most viszont bízik abban, hogy szerepelhet az egyik kedvenc tornáján.

Kvitovát a csehországi otthonában támadták meg, és éppen a bal kezét szúrták meg, amellyel az ütőt fogja. Az első vizsgálatok után hat hónapra jósolták a felépülési idejét, ennél azonban hamarabb, már a május 22-én induló Garroson is játszhat.

A védettségnek köszönhetően Kvitova továbbra is 14. a világranglistán, ezzel főtáblás lehet az idei második Grand Slam-tornán.

"Rajta lesz a nevem a nevezési listán, mivel jó ütemben haladt a felépülésem, és minden esélyt meg szeretnék ragadni, hogy az egyik kedvenc tornámon szerepelhessek" - közölte az Instán a cseh klasszis.

"Ez még nem jelenti feltétlenül azt, hogy játszani is fogok, de minden lehetségeset megteszek ezért, és igyekszem fenntartani a pozitív hozzállásomat."

Kvitova kezén négyórás műtétet hajtottak végre, miután két idegpálya is megsérült, valamit lényegében minden ujjánál roncsolódtak a szalagjai.

Kvitova a legjobbjaként második is volt a világranglistán, 2011-ben, az első wimbledoni győzelme után.