Szilágyi bronzérmet kardozott össze Madridban

rio 2016 olimpia szilágyi áron
Hungary's Aron Szilagyi celebrates after beating USA's Daryl Homer in the men’s individual sabre gold medal bout as part of the fencing event of the Rio 2016 Olympic Games at the Carioca Arena 3 in Rio de Janeiro on August 10, 2016. / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI
Vágólapra másolva!
Két magyar bronzéremmel zárult a férfi kardozók madridi világkupa-viadalának egyéni versenye, miután Szilágyi Áron és Szatmári András is az elődöntőig jutott.

A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi a román Tiberiu Dolniceanu (15-10) és a német Max Kindler (15-9) ellen is simán nyert, majd a 16 között az orosz Alekszej Jakimenkót nagy csatában, 15-14-re verte. A Vasas 27 éves sportolója a negyeddöntőben az olasz Enrico Berrével is szoros asszót vívott, 15-13-mal került a négy közé, ahol azonban meglepően sima, 15-8-as vereséget szenvedett az amerikai Eli Derschwitz-től.

Szilágyi Áron a riói olimpián Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Szatmári szintén remekül menetelt, a lengyel Mikolja Grzegoreket négy, a brit Williams Dearyt hét tussal verte, a nyolcaddöntőben pedig a magyar származású, német Mátyás Szabót győzte le 15-13-ra.

Az elődöntőért a hazai Guillermo Mancheno elleni 15-7-es asszó következett Szatmárinak, akinek a lendülete Szilágyiéhoz hasonlóan az elődöntőre megtört. A 23 éves magyar a német Max Hartunggal szemben nagyon rosszul kezdett, a felénél 1-8 volt az állás, innen pedig nem volt esélye a fordításra, s végül 15-7-re kikapott.

A másik két magyar főtáblás, Gémesi Csanád és Decsi Tamás egyformán a legjobb 32 között esett ki.Vasárnap a csapatverseny vár a négy magyar kardozóra.