Indul Wimbledonban késsel megsebesített korábbi bajnok

Horizontal TENNIS WIMBLEDON WINNER TROPHY BUST
Czech Republic's Petra Kvitova holds the winner's Venus Rosewater Dish during the presentation after beating Canada's Eugenie Bouchard in the women's singles final match on day twelve of the 2014 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 5, 2014. Kvitova stormed to her second Wimbledon title in the shortest women's final at the All England Club since 1983 as the Czech sixth seed crushed Canada's Eugenie Bouchard 6-3, 6-0. AFP PHOTO / CARL COURT - RESTRICTED TO EDITORIAL USE / AFP PHOTO / CARL COURT
Vágólapra másolva!
A kétszeres győztes Petra Kvitova indul az idei wimbledoni teniszbajnokságon, hét hónappal súlyos kézsérülését követően.

A hírt a cseh játékos menedzsmentje jelentette be kedden. Kvitova neve a már zajló francia bajnokság nevezési listáján is szerepel, menedzsere, Katie Spellman azt mondta, hogy az indulással kapcsolatban csak "az utolsó pillanatban" hoznak döntést.

Petra Kvitova a wimbledoni győztesnek járó tállal 2014-ben Forrás: AFP/Carl Court

A párizsi Roland Garroson a főtábla küzdelmei vasárnap kezdődnek meg, a sorsolást pénteken készítik el.

A Wimbledonban 2011-ben és 2014-ben győztes Kvitova legutóbb a franciákkal vívott Fed Kupa-döntőben lépett pályára, 2016. november 12-én. Jelenleg a 16. helyen áll a világranglistán.

A 27 éves Kvitova december 20-án sérült meg az otthonában egy betörés során. A behatoló - akinek személyazonosságára azóta sem derült fény - késsel sebesítette meg a teniszezőt, akinek az ütőt fogó bal kezén mind az öt ujja, valamint két ideg is megsérült, ezért az eset után meg kellett műteni. Az orvosok minimum féléves kihagyással számoltak. A teniszező azonban a vártnál gyorsabban gyógyult meg, és május elején a közösségi oldalán már megosztott egy fotót, amely edzés közben készült róla.