Vágólapra másolva!
A Magyar Úszószövetség csütörtökön közlemény útján tudatta, hogy szerződést bontott a kiskorú veszélyeztetésével vádolt úszóedzővel, Tóth Ramónnal, mert etikai vétséget követett el azzal, hogy jó erkölcsbe ütköző képeket készített magáról. A BRFK arról tájékoztatta a MÚSZ-t, hogy bűncselekmény hiányában elutasította a Tóth Ramón ellen tett feljelentést.

A MÚSZ közleménye

„A Magyar Úszó Szövetség elnöke 2017. április 1-jén vizsgáló bizottságot állított fel kiskorú veszélyeztetése miatt Tóth Ramón ellen tett feljelentés tárgyában. A vizsgáló bizottság eljárása során szorosan együttműködve a Budapesti Rendőrfőkapitányság Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztályával valamint személyes meghallgatásokat tartva az alábbi megállapításokat tette:

- Tóth Ramón etikai vétséget követett el azzal, hogy jó erkölcsbe ütköző képeket készített magáról.

- A MÚSZ szerződést bontott Tóth Ramónnal és ezáltal megszüntette a Budapesti Régióvezetői tisztségét.

- A MÚSZ kezdeményezte egyik szponzoránál, hogy Tóth Ramón autóhasználatát szüntesse meg, ami már megtörtént.

A MÚSZ tájékoztatja a Magyar Edzők Társaságát a vizsgálat eredményéről.

A BRFK tájékoztatta a MÚSZ-t arról, hogy Tóth Ramón ellen tett feljelentést – az elvégzett nyomozati cselekményeket követően, bűncselekmény hiányában – elutasította.

A MÚSZ elnöke által felkért vizsgálóbizottság és a MÚSZ Elnöksége felhívja minden, a sportoló gyermekekkel kapcsolatban álló szakember figyelmét az ENSZ gyermekjogi egyezményében megfogalmazott, a sportoló gyermekeket is megillető jogokra és az erőszak minden formájának tilalmára."

Tóth Ramón áprilisban egy hat évvel ezelőtti aktfotó miatt keveredett gyanúba, amelyet vádlói szerint kiskorú úszóknak küldött el, de ez nem került bizonyításra. Állítása szerint csak akkori barátnőjének küldte el a képet.