John McEnroe és csapata szépített Björn Borgékkal szemben

Laver Cup - Day One Laver Cup Prague ATHLETE Czech Republic Day 1 Entering ENTRANCE Europe Large Group Of People People Rod Laver SPORT Sports Team STADIUM TENNIS
Jack Sock of Team World hits a volley playing with Nick Kyrgios during there doubles match against Tomas Berdych and Rafael Nadal of Team Europe on the first day of the Laver Cup on September 22, 2017 in Prague, Czech Republic. The Laver Cup consists of six European players competing against their counterparts from the rest of the World. Europe will be captained by Bjorn Borg and John McEnroe will captain the Rest of the World team. The event runs from 22-24 September. (Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A negyedik meccset megnyerte, ezzel 3-1-re szépített a világválogatott az európai teniszcsapattal szemben a prágai meghívásos Laver Kupán.

A vadonatúj férfi csapatverseny nyitánya után - amikor is sorban egymás után mindhárom egyest Európa képviselője nyerte -, a péntek esti páros összecsapáson az ausztrál Nick Kyrgios és az amerikai Jack Sock alkotta duó döntő rövidítésben felülkerekedett a Rafa Nadal, Tomas Berdych spanyol, cseh kettősön.

Roger Federer (bal szélen) is részt vesz az új férfi csapatversenyen Forrás: AFP/Michal Cizek

Az állás:
Európa-Egyesült Államok 3-1
---------------------------
Kyrgios, Sock (ausztrál, amerikai)-Nadal, Berdych (spanyol, cseh) 6:3, 6:7 (7-9), 10-7 - döntő rövidítés
korábban:
Cilic (horvát)-Tiafoe (amerikai) 7:6 (7-3), 7:6 (7-0)
Thiem (osztrák)-Isner (amerikai) 6:7 (15-17), 7:6 (7-2), 10-7 - döntő rövidítés
A. Zverev (német)-Shapovalov (kanadai) 7:6 (7-3), 7:6 (7-5)

A golfozók Ryder Kupájának mintájára szervezett Laver Kupán a hatfős együtteseket két legendás játékos vezeti: az európai gárdát a svéd Björn Borg, a másikat pedig az amerikai John McEnroe. A torna az ausztrálok 11-szeres Grand Slam-bajnokáról, Rod Laverről kapta a nevét.

Björn Borg az európai, John McEnroe a világválogatottat vezeti Forrás: AFP/Michal Cizek

Az európai csapatban a világelső Rafael Nadal és a ranglistán őt követő Roger Federer mellett - a sérült Novak Djokovic, Andy Murray és Stan Wawrinka távollétében - a horvát Marin Cilic, az osztrák Dominic Thiem, a német Alexander Zverev és Berdych kapott helyet. A világválogatottat Kyrgios és Sock mellett a szintén amerikai John Isner, Sam Querrey és Frances Tiafoe, valamint a kanadai Denis Shapovalov alkotja.

Jack Sock és Nick Kyrgios játszik a Tomas Berdych, Rafael Nadal duóval Forrás: NurPhoto/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

A torna mindhárom játéknapján három egyes és egy páros meccsre kerül sor. A mérkőzések két nyert szettre mennek, 1-1 után döntő rövidítés következik. Egyetlen játékos sem szerepel kettőnél több egyes találkozón, a hat csapattagból pedig négynek kötelező párost játszania. Az első napon egy, a másodikon kettő, míg a harmadikon három pontot ér a győzelem. Az a válogatott nyer, amelyik előbb eléri a 13 pontot. Ha 12 meccs után döntetlen az állás, rendeznek egy végső páros mérkőzést.