Vágólapra másolva!
Edzője, Szántó Imre "Öcsi bácsi" mellett Kótai Mihály, a WBF és a WBO nagyváltósúlyú bajnoka is segíti Bacskai Balázs felkészülését. A korábbi amatőr Európa-bajnok bokszoló november 10-én, Salgótarjánban lép ringbe, a Felix Promotion nemzetközi bokszgáláján. 

Az esemény főmérkőzésén két veretlen, a súlycsoport közvetlen élvonalába vágyó cirkálósúlyú ökölvívó, Szellő Imre (18 győzelem) és Robert Hall Jr. (11 győzelem) küzd a WBO interkontinentális bajnoki címért.

A gála egyik fénypontjának ígérkezik Bacskai Balázs ringbe lépése, akinek ez lesz a második profi meccse, ezúttal a tanzániai Salehe Mkalekwa (10 győzelem, 3 vereség) ellen. „Benji" eredetileg szeptemberben meccselt volna az afrikai öklözővel, de egy jogi akadály miatt Mkalekwa akkor nem tudta elhagyni hazáját.

Bacskai Balázs (jobbra) Harcsa Norberttel bokszol Forrás: [email protected]/Bill

- jelentette ki a volt amatőr Európa-bajnok.

„Sokat még ugyan nem tudok a balkezes Mkalekwaról, de őt is meg kell oldanom, mint minden előttem álló feladatot."

Bacskai első profi meccsén, idén júniusban középsúlyban lett magyar bajnok, amivel történelmet írt. Akkor úgy tervezték, hogy a továbbiakban egy súlykategóriával lejjebb folytatja karrierjét.

"Alkatilag lehet, hogy pillanatnyilag jobb lenne nagyváltósúlyban küzdenem, de a szakmai stábbal, figyelembe véve a speciális orvosi vizsgálatok eredményeit, mégis a középsúly mellett döntöttünk."

- mondta Bacskai, aki a következőket mondta várakozásairól.

A Felix Promotion a november 10-én (péntek!) ringbe lépő magyar bunyósok neveit, valamint azok ellenfeleit a következő napokban/hetekben folyamatosan hozza nyilvánosságra. Az M4 Sport élőben közvetíti az eseményt.