Vágólapra másolva!
A Felix Promotion salgótarjáni gáláján Szellő Imre megőrizte veretlenségét, amivel második alkalommal is megvédte a WBO cirkálósúyú nemzetközi bajnoki címét. A félnehézsúly magyar bajnokának, Baranyi Richárdnak viszont ugyanez nem sikerült, kikapott Kis Mátétól. Bacskai Balázs és Egedi Renátó is pontozással verte tanzániai ellenfelét.

Talán még a szokásosnál is nagyobb hangulat fogadta a salgótarjáni sportcsarnokba érkező ökölvívókat: a Felix Promotion által kínált meccslista ezúttal is lázba hozta a bokszrajongókat, és újra telt házas gálát lehetett rendezni.

Kis Máté szurkolói voltak a leghangosabbak Salgótarjánban Fotó: Polyák Attila - Origo

Az első igazán nagy összecsapás a félnehézsúly magyar bajnoki címéért kiírt Baranyi Richárd–Kis Máté csata volt. A mindkét bokszolót menedzselő Rácz Félix nem titkolta a mérkőzés előtt: a fiúk számára vízválasztó lehet a mai este. Az eddig kiemelten menedzselt Baranyi nyáron az első menetben K.O.-vereséget szenvedett Londonban Anthony Yarde ellen, ami a WBO Európa-bajnoki övébe került, Kis Máté pedig maga kérte, hogy megmérkőzhessen a súlycsoport hazai legjobbjával.

A meccset a közönség által óriási buzdításban részesített Kis kezdte aktívabban, nem csak többet ütött, de többet is talált.

Baranyi mintha kicsit indiszponált lett volna, a szegedi bunyósban sokkal több volt a tűz,

és annak ellenére, hogy neki ez a 22., míg Kisnek a 12. mérkőzése, utóbbi tűnt magabiztosabbnak.

Kis Mátéban (j) jobban lobogott a harci tűz Fotó: Polyák Attila - Origo

A 10 menetre kiírt meccs forgatókönyve a továbbiakban sem változott, Kis a Baranyi által "tapadós"-nak nevezett stílusában ment előre, és igyekezett folyamatosan nyomás alatt tartani a feltartóztató ütéseiben bízó Baranyit.

A címvédő a negyedik menet végén tudta először igazán keményen eltalálni kihívóját.

Végig érezni lehetett, hogy inkább Kis Máté akarata érvényesül a ringben, aki a 8. menet elején egy kőkemény testütéssel padlóra is küldte Baranyit, aki csak jóval a számolás után tudott újra levegőhöz jutni.

A vártnál kisebb csata volt a ringben Fotó: Polyák Attila - Origo

"Ez egy hatalmas lépés a karrieremben - mondta boldogan Kis Máté a találkozó után a gálát közvetítő M4 Sport riporterének. - Ez volt az első címmérkőzésem, de remélem, hogy Rácz Félix segíteni fog, hogy még feljebb juthassak. Most jöhet egy hosszabb pihenés, utána majd megbeszéljük a hogyan továbbot" - mondta Kis, aki nem győzte megköszönni a Szegedről érkező szurkolótábora biztatását.

Az új magyar félnehézsúlyú bajnok Fotó: Polyák Attila - Origo

Kemény tanzániaiak

Ezúttal nem időrendben haladva, a gála végére ugrunk. Ahol előbb a középsúlyú magyar bajnok, Bacskai Balázs lépett ringbe harmadik profi meccsén, méghozzá a tanzániai Joseph Sinkala ellen. Az afrikai bunyós szokatlanul alacsony a súlycsoportban, de nagyon sűrű, és ütésálló - ez utóbbi már az első menetben derült ki, amikor Benji eltalálta egy kemény kombinációval.

Bacskai adta, Sinkala kapta Fotó: Polyák Attila - Origo

Egyszer-kétszer jött előre Sinkala is, de Bacskait nem tudta zavarba hozni, hiába ment előre, Benji rendre elvette a kedvét a nagy rohamoktól. Nem is lehetett kérdéses, hogy a többet találó és jobban bokszoló magyar bajnok egyhangú pontozással nyerjen.

Ugyanígy tett a WBO friss ifjúsági Európa-bajnoka, Egedi Renátó is, aki szintén egy tanzániai bunyóssal mérkőzőtt meg. Ewing szinte lekopírozta Bacskai mutatványát, és ugyancsak hat menet után, ugyancsak egyhangú pontozással győzte le Salehe Mkalekwát.

Egedi Renátónak nem volt könnyű dolga, de megoldotta Fotó: Polyák Attila - Origo

Újra jött a vihar

A Baranyi-Kis mérkőzés után következő Szellő Imre–Robert Hall Jr. mérkőzés volt az est fénypontja. A tét a WBO cirkálósúlyú nemzetközi bajnoki öve volt, és az, hogy mindkét bunyós megőrizze veretlenségét. Szellő a meccs előtt az Origónak elmondta, nem sok felvételt láttak az amerikairól, de ez nem zavarja őket, mert pontosan tudják, hogy mit szeretnének megvalósítani a ringben.

Robart Hall Jr. nagyon magabiztosan érkezett Salgótarjánba Fotó: Polyák Attila - Origo

A gála előtt rendkívül magabiztosnak tűnő amerikai önbizalma gyorsan megcsappant, mert ő is felmérte, hogy Szellőben komoly ellenfélre találta. A címvédő keményen el is kapta az első menet utolsó másodperceiben. Szellő irányított, igyekezett sarokba szorítani az amerikait, akit megintcsak a menet végén kínált meg egy kőkemény jobbossal.

A harmadik menetben is megvolt a tiszta ütés, nem is egy, inkább kettő, Hall Jr. pedig semmit nem mutatott abból, amit a WBC amerikai bajnokától joggal várhatna az ember. Nem volt látványos a meccs,

de egy címmeccsnél nem is az a fontos, hogy sziporkázzanak a boxolók,

sokkal inkább, hogy tiszta, jól látható ütéseket vigyenek bene - és Szellő pontosan ezt tette végig. A hetedik menet végén csak a gong mentette meg az amerikait, a nyolcadik menet után pedig már biztos, hogy volt csak egy K.O.-val nyerhet Hall.

De a kiütés nem tőle jött, hanem Szellőtől, aki a kilencedik menet közepén előbb megrogyasztotta, onnan pedig már nem volt számára visszaút - a ceglédi bunyós egy sorozattal lezárta a címvédést.

Felix Promotion International boxgála Salgótarján. Szellő Imre vs. Robert Hall jr. Fotó: Polyák Attila - Origo

"Borzasztó nehéz meccs volt - mondta a szorítóból kijőve Szellő. - Igazából egészen máshogy bokszolt, mint azokon a felvételeken, amiket láttunk róla. Nehéz meccs volt, mert nagyon jól mozgott ki az ütőtávból, csak ritkán tudtam igazán eltalálni.

Nagy kihívás volt, de azért nem ez volt pályafutásom legnehezebb meccse."