Vágólapra másolva!
A legendás John McEnroe és a hatszoros bajnok Novak Djokovic is gratulált Fucsovics Mártonnak, akit hétfőn Roger Federer búcsúztatott az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján a 25 éves magyar játékos elmondta, az öltözőben McEnroe és Djokovic mellett legyőzője, a 19-szeres Grand Slam-tornagyőztes svájci sztár is elismerően nyilatkozott teljesítményéről.

"Federer a pályán, majd az öltözőben is gratulált,

és elmondta, örül, hogy Grand Slam-tornán lát viszont, miután tavaly edzettünk néhány napot Svájcban. Djokovic pedig sok siker kívánt a folytatáshoz" - mesélte Fucsovics, aki tavaly a világranglista 159. helyéről kezdte az évet, a jövő heti ATP-rangsorban viszont már a 63. lesz.

Fucsovics Márton sajtótájékoztatót tart a fővárosi Larus Rendezvényközpontban Forrás: MTI/Mohai Balázs

Egy hónapos ázsiai-ausztráliai túrájáról elmondta, az indiai Púnában öt meccslabdáról kapott ki a nyolcaddöntőben, de utólag örül, hogy így alakult, mert több ideje maradt akklimatizálódni Canberrában.

Az ottani challenger tornán megnyert első fordulós mérkőzés után "kinyílt" előtte az út, mivel alacsonyabban rangsorolt ellenfelek következtek, majd a döntőben attól az Andreas Seppitől kapott ki, aki volt top 20-as, és Federert is legyőzte már.

aztán amikor a harmadik körben kiesett, vagyis nálam hamarabb, akkor utána már lett helyem" - idézte fel az Australian Opent Fucsovics, hozzátéve, városnézésre ezúttal nem maradt ideje, mivel minden napját a tenisz töltötte ki. A Federer elleni nyolcaddöntőt azóta már kétszer visszanézte.

Fucsovics Márton és edzője, Sávolt Attila a fővárosi Larus Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón Forrás: MTI/Mohai Balázs

A jövő hétvégi belgiumi Davis Kupa-nyolcaddöntőről szólva Fucsovics úgy vélekedett, hogy a magyar válogatott képes a meglepetésre, és nem esélytelenként láp pályára Liége-ben a legutóbb döntős házigazdák ellen. A DK után a budapesti challenger torna, majd Marseille, Dubaj, Indian Wells és Miami következik a versenynaptárában.

Edzője, Sávolt Attila azt mondta, nehezen hagyták ott Melbourne-t, és nagy élmény volt a Grand Slam-torna.

Ő azt képzelte el maga elé, hogy Roger Federerrel a Rod Laver Arénában játszik, ami idén megvalósult" - jelentette ki a tréner, kifejtve, tanítványa első szervája még kicsit hullámzó, de dolgoznak a javításán.

Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy hosszú és kitartó munka eredménye ez a siker, de ez is csak egy állomás.

"Pár éve még kevesen bíztunk Marciban, most már annál többen vagyunk" - tette hozzá.