Vágólapra másolva!
Huszonhét-harmincezer nevezőt várnak a szombaton és vasárnap sorra kerülő 33. Telekom Vivicittá városvédő futásra, melynek rajtja és befutója újra a hagyományos helyszínen, a Margitszigeten lesz. Kocsis Árpád versenyigazgató, a rendező Budapest Sportiroda (BSI) ügyvezetője a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kétnapos szabadidősport eseményen összesen 10 távon állhatnak rajthoz a futók.

"Az esemény remek propagandája az egészséges életmódnak, fontos eleme a sportoló nemzet gondolatának. Minden korosztálynak van távunk,

- mondta Kocsis Árpád, aki hozzátette, hogy Magyarországról több mint 1100 településről érkezett nevezés,

külföldről pedig 84 országból jönnek futók, ami rekordnak számít.

Közel 30 ezer nevezőt várnak Vivicittára, rajt és cél újra a Margitszigeten Fotó: Hirling Bálint - Origo

A versenyigazgató kitért arra is, hogy a szervezők csatlakoztak a Családok Éve rendezvénysorozathoz, tájékoztatása alapján

több mint ezer család vesz részt a városvédő futáson.

Érdekességként megemlítette, hogy a vasárnapi félmaraton mezőnye áthalad majd az Alagúton is, amely különleges, egyedi élményt nyújt majd a futóknak.

A vasárnap 13 órakor rajtoló 10 kilométeres Vivicittá mellett megrendezik az 7 kilométeres Midicittát, a 2,4 kilométeres Minicittát, de versenyeznek háromtagú váltók, lesz gyaloglás és 940 méteres családi futás is.

Szabó Béla Attila, a Telekom márka és lakossági kommunikációs igazgatója arról számolt be, hogy

a távközlési cég az idei Vivicittá versenyen is szervez jótékonysági futást és adománygyűjtést az autizmussal élőkért.

A kétnapos verseny első napján, szombaton, a 2,4 km-es Minicittá távon áll rajthoz az a futócsapat, amelynek tagjai többek között Lisztes Krisztián, 49-szeres válogatott labdarúgó, Bedák Pál és Kótai Mihály ökölvívók, valamint Lőrincz Krisztina parasportoló.

Lisztes Krisztián az autizmussal élőkért áll rajthoz Forrás: MTI

A budapesti versenyt követően az idén még négy vidéki helyszínen is megrendezik a városvédő futást. Győrben április 22-én, Miskolcon május 6-án, Pécsen május 12-én, Szegeden pedig május 13-án állhatnak rajthoz a futás szerelmesei.