A szövetség eljárást indít az ifjúsági ökölvívó-vb költségvetése miatt

Budapest, 2018. augusztus 31. A későbbi győztes, thaiföldi Atichai Phoemsap (b) és Orbán Adrián Krisztofer küzdelme az ifjúsági korú ökölvívók budapesti világbajnokságának férfi 60 kilogrammos súlycsoportja döntőjében a Duna Arénában 2018. augusztus 31-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) eljárást indít az augusztusban a Duna Arénában rendezett ifjúsági világbajnokság költségvetési problémái miatt.

A MÖSZ hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az elnökség a könyvvizsgálói gyorsjelentés, valamint az illetékes szakbizottság megállapításai alapján szükségesnek tartja hivatalos eljárás megindítását annak tisztázására, hogy "az ifjúsági világbajnokság vonatkozásában büntetőjogi értelemben felelősség terheli-e a döntési és végrehajtási folyamatokban részt vevő személyeket".

A MÖSZ vezetősége felkérte Erdei Zsolt elnököt, hogy a hatóság részére az anyagokat átadja.

A későbbi győztes, thaiföldi Atichai Phoemsap (b) és Orbán Adrián Krisztofer küzdelme az ifjúsági korú ökölvívók budapesti világbajnokságának férfi 60 kilogrammos súlycsoportja döntőjében a Duna Arénában 2018. augusztus 31-én Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Nemzeti Sport korábbi híradása szerint a szövetség súlyos pénzügyi helyzetbe sodorta magát, elsősorban az augusztusi korosztályos világbajnokság "túlságosan is fejedelmi" megrendezésével.

A napilap emlékeztetett arra, hogy beugróként eredetileg Győr lett volna a házigazda, ám végül a budapesti Duna Arénában került sor a vb-re befedett medencetérrel, különleges fény- és hangtechnikai megoldásokkal, az Emmi által visszadobott pótköltségvetéssel és 348 millió forintos hiánnyal. A MÖSZ elnöksége pénteki ülésén megvonta Erdei Zsolt elnök és Nagy Anett főtitkár aláírási jogát, és belső vizsgálatot rendelt el.